• Haberler
  • Genel
  • Vali amirler aracılığıyla tüm memurları uyardı

Vali amirler aracılığıyla tüm memurları uyardı

Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl İdare Şube Başkanları toplantısında 30 Mart yerel seçimleri için gerekli tedbirlerin alındığını, seçim öncesi huzursuzluk oluşturacak siyasi tartışmalardan uzak durulması tavsiyesinde bulundu. Balkanlıoğlu, Pazar günü yapılacak olan YGS’yi hatırlatarak öğrencilerin geleceğini ilgilendiren sınav saatleri sırasında gürültü kirliliğine karşı duyarlı olunmasını istedi İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında dün [&hellip]

Vali amirler aracılığıyla tüm memurları uyardı

Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl İdare Şube Başkanları toplantısında 30 Mart yerel seçimleri için gerekli tedbirlerin alındığını, seçim öncesi huzursuzluk oluşturacak siyasi tartışmalardan uzak durulması tavsiyesinde bulundu. Balkanlıoğlu, Pazar günü yapılacak olan YGS’yi hatırlatarak öğrencilerin geleceğini ilgilendiren sınav saatleri sırasında gürültü kirliliğine karşı duyarlı olunmasını istedi

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında dün öğleden sonra gerçekleştirildi. Toplantı AKÜ AKM Kocatepe Toplantı salonunda yapıldı.
SEÇİM TEDBİRLERİ ALINDI
Toplantının açılış konuşmasını Vali İrfan Balkalıoğlu yaptı. Belli dönemlerde yapılan toplantılar sayesinde kurum müdürleri ve yetkililerin birbirleriyle görüşme fırsatı bulduklarını söyleyen Balkanlıoğlu; “Bu tür toplantılarla kamu kurum ve kuruluşları arasındaki iş ve işlemler daha hızlı ve koordineli şekilde sonuçlanıyor. Burada alacağımız kararların haricinde burada bir araya gelmemiz bile bizim için çok önemlidir. Malum yerel seçimler yaklaşıyor. Bu seçim arifesinde oluşabilecek herhangi bir olumsuz durum için tedbirlerimizi aldık. Yapılacak olan seçimlerin öncelikle memleketimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, hiçbir üzücü olaylarla karşılaşmama temennisinde bulunuyorum.”dedi.
HİÇ BİR FİKRİ KÜÇÜMSEMEYİN ÖNERİSİ
Toplantıya katılan kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ve onların aracılığıyla tüm kamu çalışanlarına vatandaşa verilen hizmetin en üst düzeyde ve sorunsuz olması hatırlatmasında bulunan Vali Balkanlıoğlu; “Çalışmalarınızda ve fikirlerinizde katı olmayın. Her zaman bir işi yaparken hangi vasıfta ve statüde olursa olsun ilgili kişilerden fikirler alın ve bu fikirler akılcı ve uygulanabilirse hiçbir şart ve önyargısız bir şekilde uygulamaya geçirin. Birde sizlere gelen vatandaşların iş ve işlemlerini hızlandırmak ve işlerinize etkinlik kazandırmak adına vatandaşlara yardımcı olun ve yardımcı olamadığınız konularda yol gösterin ve onları doğru yerlere yönlendirin.” diye konuştu.
ÜNİVERSİTE SINAVINDA
GÜRÜLTÜ UYARISI
23 Mart Pazar günü 2014 Yılı Yükseköğretime Giriş Sınavının (YGS) yapılacağını ifade eden Balkanlıoğlu şöyle konuştu: “Sınava girecek evlatlarımızın çalışmalarına ve sınav esnasındaki ortama olumsuz etki sağlayacak durumlar içerisine girenleri gerektiği şekilde uyarın. Ayrıca evlatlarımızın mağdur edilmemeleri için 30 Mart mahalli seçim çalışması olarak miting veya sesli propagandaların yapılmaması ve bu konuda da gerekli tedbirlerin alınması konusunda hassasiyet gösterilsin. Kişiler özellikle de memurlar siyasi görüşleri doğrultusunda seçim hakkında çevrelerine rahatsızlık oluşturacak söylem ve tavırlardan kaçınsınlar. İş yerlerinde, sokakta ve umuma açık yerler de söylenilen sözlere ve davranışlara dikkat edilmesi gerekiyor. ” Balkanlıoğlu, 31 Mart Pazartesi günü saat 03.00’ten itibaren saatlerin bir saat ileri alınarak yaz saati uygulamasına geçileceğini belirtti. İl genelinde mesai saatleri 08.00-12.00 ve 13.30-17.30 olarak değiştirilecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme