• Haberler
  • Gündem
  • 'Vakit sağlık çalışanlarına haklarını ödeme vaktidir'

'Vakit sağlık çalışanlarına haklarını ödeme vaktidir'

Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdülkadir Hız, 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde vaktin, son iki yıldır hemen herkesin 'hakları ödenmez' dedikleri sağlık çalışanlarına haklarını ödeme vakti olduğunu ve toplu sözleşme masasında sorunların kökten çözülmesi gerektiğini söyledi   Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdülkadir Hız, dün öğlen Afyonkarahisar Devlet Hastanesi önünde sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek ve 6. Dönem [&hellip]

Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdülkadir Hız, 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde vaktin, son iki yıldır hemen herkesin “hakları ödenmez” dedikleri sağlık çalışanlarına haklarını ödeme vakti olduğunu ve toplu sözleşme masasında sorunların kökten çözülmesi gerektiğini söyledi

Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdülkadir Hız, dün öğlen Afyonkarahisar Devlet Hastanesi önünde sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek ve 6. Dönem Toplu Sözleşme taleplerinin aktarıldığı basın açıklamasında bulundu. Şube Başkanı Abdülkadir Hız tarafından yapılan açıklamada; Büro Memur-Sen Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Keskin, Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube üyesi sağlık çalışanları hazır bulundu.
“TALEPLERİN KABUL GÖRMESİ
İÇİN MÜCADELE VERİLECEK”
Abdülkadir Hız Memur-Sen olarak, üç gün önce düzenledikleri basın toplantısının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına tekliflerini sunduklarını söyledi. 2 Ağustos 2021 Pazartesi günü bu tekliflerin kabul edilmesi için masadaki yerlerini alacaklarını belirten Hız, “Bir milyonu sağlık ve sosyal hizmet çalışanı olmak üzere, 3 milyon kamu çalışanı ve 2 milyon kamu emeklisinin gözü kulağı doğal olarak bu masada olacak. Şu da bir gerçek ki bedel ödeyenlerin, can kurtarmak için can verenlerin, gecesini gündüzüne katanların, yıllardan beri mali, özlük ve sosyal hakları noktasında hep görmezden gelinen sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gözü kulağı çok daha yüksek bir şekilde bu masada olacak. Sağlık-Sen olarak, onlardan almış olduğumuz güçle, yetkili sendika olarak masadaki yerimizi alarak, sorunların çözümü, haklı taleplerin kabul görmesi için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz.” dedi.
“PANDEMİ DE SAĞLIKÇILAR CAN KURTARMAK İÇİN CAN VERDİ”
Eskilerin “Dünün güneşi ile bugünün çamaşırı kurutulmaz.” sözünü hatırlatan Hız, “Sağlık çalışanlarının yıllardır çözüm bekleyen, pandemi süreciyle de adeta bellerini büken pek çok sorununu, bu çerçevede değerlendirmek lazım. Açıkça söylemek gerekirse, pandemi sürecinde herkesin bir defa daha farkına vardığı güçlü sağlık sistemini, çalışanlarının kangren hale gelen sorunlarıyla yarınlara taşımak mümkün değildir. Şu gerçeği başta siyasi irade olmak üzere herkesin kabul etmesi gerekir; kurumları, sistemleri ayakta tutan ne modern binalardır ne de teknolojik donanımlardır. Kurumlara, sistemlere vatandaşa hizmet noktasında can veren fedakâr çalışanlardır. O halde sağlık çalışanlarının sorunları tez elden çözülmesi gerekir. Haklı talep ve beklentilerinin acilen karşılanması gerekir. Öbür türlü fedakârlığın, adanmışlığın, kahramanlığın bir yere kadar olduğu unutulmamalıdır. Son pandemi sürecinde yaşananları, an be an takip edildi ve hala da takip edilmektedir. Can kurtarmak için can verdi resmen sağlık çalışanları cephenin en önünde var güçleriyle mücadele ettiler. Hemşiresinden doktoruna, 112 görevlisinden teknikerine tüm sağlık çalışanları, üzerlerine düşeni hakkıyla yaptılar, yapmaya da devam ediyorlar. O halde vakit, son iki yıldır hemen herkesin ‘Hakları ödenmez’ dedikleri sağlık çalışanlarına haklarını ödeme vaktidir. Artık sorunlarını kökten çözme vaktidir. Toplu sözleşme masasını, çözümün parçasına dönüştürme vaktidir.” diye konuştu.
“ASLOLAN SAĞLIK
ÇALIŞANININ MEMNUNİYETİDİR”
Sağlık çalışanlarının hakkını teslim etme noktasında mali-özlük ve sosyal haklarındaki sorunları ortadan kaldırmak için daha fazla beklemeye gerek olmadığını belirten Hız, “Salgın tehlikesi ortadan kalkmış değil. Sağlık çalışanlarının yüklerini hafifletmek, yüzlerini güldürmek kamu idaresinin sorumluluğundadır. Hep söylüyoruz, aslolan; çalışanın, emek verenin, alın teri akıtanın yani sağlık çalışanının memnuniyetidir. Gerisi sonuçtur. Çalışan memnunsa, huzur ve refah endişesi taşımıyorsa, ücret adaletsizliği yaşamıyorsa, iş güvencesi tamsa, ağır iş yükü altında ezilmiyorsa, aile bütünlüğü koruma altındaysa, hem verilen hizmet çok daha sağlıklı olur hem de hizmet alanlar memnun olur. Tüm bu nedenlerle de 2 Ağustos 2021 Pazartesi günü başlayacak toplu sözleşme görüşmelerini bir fırsat olarak görüyoruz.” şeklinde konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme