Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vakıflardan Afyon’a 50 milyonluk yatırım

Vakıflardan Afyon’a 50 milyonluk yatırım

Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, ihtiyaç sahibi ailelere aylık yapılan yardımların dağıtımı öncesi onarımını planladıkları Ulu Camii önünde Vakıflar Haftası vesile ile yürütülen çalışmaları anlattı. Aydın, Afyonkarahisar’a 50 milyonluk yatırım yapıldığını açıkladı.

İhtiyaç sahibi ailelere her ay düzenli olarak yapılan kuru gıda dağıtımı, Vakıflar Haftası dolayısıyla Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın’ın da katılımıyla dün sabah yapıldı. Evlere dağıtılan yardım Ulu Cami önünden başladı.
AMAÇ VAKIF BİLİNCİNİ GELECEĞE TAŞIMAK
Dağıtım öncesi Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın Vakıflar Genel Müdürlüğünün faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, her yıl Mayıs ayının 2. haftası kutlanılan Vakıflar Haftası için bu yıl pandemi nedeniyle etkinlik yapılamadığını kaydetti. Bu yıl ki Vakıflar Haftasının sosyal ve kitle iletişim araçlarıyla verilen mesajlarla kutlandığına değinen Aydın, “Amacımız vakıf bilincini gelecek nesillere aktarmaktır. Sayın Genel Müdürümüzün istekleri doğrultusunda; kuru gıda yardımı alan vatandaşların, bu yardımı alırken gerçekte kiminle muhatap olduklarını belirtmek ve aynı zamanda Ramazan Bayramı tebriki için kuru gıda yardımı alan vatandaşlarımıza bir mektup gönderildi. Bizde bu mektubu medya aracılığıyla halkımızla paylaşıyor, Vakıflar Genel Müdürlüğüne gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.
YARDIMLAR HER AY DÜZENLİ YAPILIYOR
Sözkonusu yardımlar yapılırken kendilerinin birer emanetçi olduklarının bilinmesini de amaç edindiklerini belirten Bölge Müdürü Ahmet Aydın, “Gerçekte bu yardımı yapanların tarihte Selçuklu ve Osmanlı zamanlarında kurulmuş, Attarzade Vakfı, Gedik Ahmet Paşa Vakfı, Yıldırım Beyazit Vakfı gibi adını sayamadığımız yüzlerce vakfın olduğunu belirtmek ve toplumda ki vakıf bilincini arttırmak istiyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak biz bu yardımları sadece Ramazan ayına özel değil; yılın 12 ayında düzenli olarak yapmaktayız. Her ay belli günlerde ihtiyaç sahibi ailelere yardım kolilerimizi ulaştırmaktayız. Yardım kolileri, ihtiyaç sahibi ailenin nüfus sayısına göre düzenlenmektedir. Kütahya Bölge Müdürlüğü olarak bölgemizde bulunan bütün illerde toplamda ihtiyaç sahibi aileye bu yardımları düzenli olarak ulaştırmaktayız. Bu yardımlar Türkiye de 81 ilde aynı şekilde devam etmektedir.” diye konuştu.
MAAŞ VE BURS YARDIMI DA VAR
Ahmet Aydın, düzenli yapılan yardım faaliyetinin yanı sıra ihtiyaç sahibi olup herhangi bir sosyal güvencesi olmayan yüzde 40 sakatlık raporu olan kişilere de aylık 914 TL maaş yardımı yapıldığını bildirdi. Aydın, “Ayrıca ortaöğretim öğrencilerine de 75 TL, üniversite öğrencilerine 300 TL olmak üzere aylık burslar verilmektedir. Bunlar bizim sosyal yardımlarımızdır. Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak, bölge müdürlüğü kapsamında olan Uşak, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Kütahya illerinde de bu belirtilen yardımlar her ay düzenli olarak yapılmaktadır.” şeklinde konuştu.
AFYON’DA 150 TESCİLLİ ESERDEN 45’İ ONARILDI
Aydın, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün; tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde devam eden restorasyon, yeni yapı inşası, yap işlet devret, restore et, işlet devret, kat karşılığı alım modeli gibi işleri gerekli tedbirler alarak yaptıklarını vurguladı. Aydın sözlerine şöyle devam etti: “Son yıllarda Afyonkarahisar’da tescilli 150 eserden 45 tane eserin onarımı tamamlanmış, yaklaşık olarak 50 milyon civarında yatırım yapılmıştır. Bunlarda başlıcaları; Afyonkarahisar merkezinde ki Taşhan, Yonacaltı Camii, Arapmescit Camii, Gedik Ahmet Paşa (İmaret Hamamı), Şuhut Ulu Camii, merkezde ki 3. Vakıf İşhanı otel olarak düzenlenmiştir. Sandıklı Şaloğlu Camii de onarılan eserler arasındadır. Yapılması planlanan işlerimiz arasında projesini aldığımız merkez Ulu Camii, Çay Taş Medrese Camii ve Keçepazarı Camii bulunmaktadır. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımıza hayırlı Ramazanlar ve sağlıkla kavuştuğumuz bir bayram diliyorum.”
AEV BURS DAĞITIMINI SÜRDÜRÜYOR
Afyon Eğitim Vakfı (AEV) Genel Sekreteri Murat Diker ise vakıf olarak Vakfılar Haftasında her yıl bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle planladıkları etkinliği yapamadıklarını aktaran Diker, “Salgın sürecinde öğrencilerimize okula gitmedikleri zaman diliminde burslarını vermeye devam ediyoruz. Öğrencilerimizin evde kaldıkları sürece çeşitli etkinliklerle, çeşitli yardımlarımızla onlara destek olmayı sürdürüyoruz.” dedi. Burcu AYDIN’ın Haberi.