Vakıflar Haftası kutlu olsun – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, mesajında 'Vakıf müessesesi, tarihimizde ve kültürümüzde önemli bir yer tutmaktadır. Yardımlaşma ve dayanışma duygusunun kurumsal bir kimliğe büründüğü Vakıflar, tarih boyunca İslâm ve Türk dünyasında birbirinden önemli çok çeşitli hizmetleri üstlenerek, günümüzde modern devletin yapmakta olduğu çok sayıda kamusal görevi yüzyıllarca başarıyla yerine getirmişlerdir. Bu anlamda yüzyıllardır, yüce milletimize toplumsal, kültürel, [&hellip]

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, mesajında “Vakıf müessesesi, tarihimizde ve kültürümüzde önemli bir yer tutmaktadır. Yardımlaşma ve dayanışma duygusunun kurumsal bir kimliğe büründüğü Vakıflar, tarih boyunca İslâm ve Türk dünyasında birbirinden önemli çok çeşitli hizmetleri üstlenerek, günümüzde modern devletin yapmakta olduğu çok sayıda kamusal görevi yüzyıllarca başarıyla yerine getirmişlerdir. Bu anlamda yüzyıllardır, yüce milletimize toplumsal, kültürel, ekonomik alanlarda türlü hizmetler sunan ve temelinde hayır duygusu ile insanlık sevgisi yatan Vakıf geleneğini gelecek kuşaklara taşımak ve ebediyen yaşatmak, tarihimize ve geleneklerimize duyduğumuz sorumluluğun yerine getirilmesi bakımından önem taşımaktadır” dedi.

SAYGI, SEVGİ VE DAYANIŞMA
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven de “Eğitimden sağlığa, kültüre, şehirciliğe ve bayındırlığa kadar birçok alanda geçmişten günümüze değerli hizmetler gerçekleştiren vakıfların, ülkemizin gelişme sürecindeki yeri ve önemi yadsınamaz. Yaşayan bir medeniyet olan vakıflarımız, aynı zamanda dün ile bugün, bugün ile gelecek arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Hayır, kurumları olan vakıflar, toplumda sevgi, saygı, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu güçlendirmesinin yanında, Türk Vakıf geleneğinin yaşatılması, tarihimize ve geleneklerimize duyduğumuz sorumluluğun yerine getirilmesi bakımından da önem taşımaktadır. İnsan ile dünya ve insan ile Allah arasında güçlü bir bağ olan vakıflar hem vakfetmeyi becermiş inananların amel defterlerinin açık tutulması nedeniyle hem de çağları aşan bir anlayışla tüm insanlığa hizmet edilebilmesi anlamında önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme