• Haberler
  • Genel
  • Vakıfbank, büyüyerek ilerliyor – Kocatepe Gazetesi

Vakıfbank, büyüyerek ilerliyor – Kocatepe Gazetesi

Genel Müdürlüğü'nü hemşehrimiz Halil Aydoğan'ın sürdürdüğü Vakfbank, mevduat ve kredi tutarlarındaki büyümesini devam ettiriyor Vakıfbank 31 Mart 2014 tarihli finansal tablolarını açıkladı. Banka konsolide olmayan finansal tablolarına göre, 2014'ün ilk çeyreğinde 373.6 milyon TL net kâr elde etti. Vakıfbank'ın aktif büyüklüğü bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30.3 artışla 139.2 milyar TL’ye, nakdi kredileri [&hellip]

Vakıfbank, büyüyerek ilerliyor

Genel Müdürlüğü’nü hemşehrimiz Halil Aydoğan’ın sürdürdüğü Vakfbank, mevduat ve kredi tutarlarındaki büyümesini devam ettiriyor

Vakıfbank 31 Mart 2014 tarihli finansal tablolarını açıkladı. Banka konsolide olmayan finansal tablolarına göre, 2014’ün ilk çeyreğinde 373.6 milyon TL net kâr elde etti. Vakıfbank’ın aktif büyüklüğü bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30.3 artışla 139.2 milyar TL’ye, nakdi kredileri yüzde 28.7 artışla 89.3 milyar TL’ye, toplam mevduatı ise yüzde 27 artışla 83.1 milyar TL’ye yükseldi. 2014 yılı ilk çeyrek konsolide olmayan finansal sonuçlarını değerlendiren VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, “Özellikle yurt dışı piyasalar kaynaklı hareketliliğin yüksek olduğu bir dönem olmasına ve gelişmekte olan ülke piyasalarına yönelik endişelerin artmış olmasına rağmen, Vakıfbank olarak ülke ekonomisine destek olmaya devam ettik. Vakıfbank’ın yılın ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisine sağladığı nakdi ve gayri nakdi kredi toplamı 113.5 milyar TL’ye yükseldi” dedi.
EKONOMİYE DESTEK
Nakdi kredilerini yıllık bazda yüzde 28.7, çeyreklik bazda yüzde 3.3 oranında artırarak 89.3 milyar TL’ye, gayri nakdi kredilerini ise yıllık bazda yüzde 33.8, çeyreklik bazda yüzde 3.8 oranında artırarak 24.2 milyar TL’ye yükselttiklerini; üretime, ihracata, projelere ve dolayısıyla istihdama destek olmaya devam ettiklerini ifade eden Aydoğan, “Vakıfbank olarak, başta enerji ve altyapı olmak üzere ülkemiz için hayati önem arz eden projelerin finansmanında etkin rol oynamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Şube açılışlarının da katkısıyla mevduat alanında güçlü bir büyüme gösterdiklerini belirten Genel Müdür Aydoğan “Toplam mevduatımız yıllık bazda yüzde 27 oranında artarak 83.1 milyar TL seviyesine yükseldi. Daha da önemlisi toplam vadesiz mevduatımız aynı dönemde yüzde 40 büyüyerek 15.1 milyar TL’ye, tasarruf mevduatımız yüzde 31 büyüyerek 33.3 milyar TL’ye ulaştı. Vadesiz mevduat ve tasarruf mevduatının toplam mevduattan daha hızlı büyümesi, mevduatımızın tabana yaygınlaştığını net bir şekilde göstermektedir” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme