Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Vakalardaki artışın büyük bir kısmı düğünlerden kaynaklanıyor”

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek kent merkezinde koronavirüs denetimi yaptı. Kent genelindeki vakaların artış nedeninin büyük bir kısmının düğünlerden kaynaklandığına dikkat çeken Vali Çiçek, “Bilimsel verilere göre değerlendirme yapıldığı zaman en fazla bulaşın düğünlerden kaynaklandığını görüyoruz” dedi

 

İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda Vali Gökmen Çiçek ile Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, tüm iş kolları ve yaşam alanlarında gerçekleştirilen en kapsamlı 3’üncü Covid-19 denetimine katıldı. Alınan tedbir kararlarını yerinde denetleyen Vali Çiçek ve Başkan Zeybek, vatandaşları kurallara uymaları yönünde uyardı.
Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması ve vaka sayılarının en aza indirilmesi amacıyla ülke genelinde başlatılan eş zamanlı koronavirüs denetimleri Afyonkarahisar’da da Vali Gökmen Çiçek ile Belediye Başkanı Mehmet Zeybek tarafından gerçekleştirdi.
“CİDDİYET VE DUYARLILIKLA HAREKET EDELİM”
Salgının son günlerdeki yayılım seyri göz önünde bulundurulduğunda, hayatın her alanında mevcut tedbirlere uyulması bir kez daha önem kazandı. Bu kapsamda “Sağlık İçin Hepimiz İçin” mottosu ile yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde gerçekleştirilen denetimlerde Vali Gökmen Çiçek ile Belediye Başkanı Mehmet Zeybek tarihi Bedesten Çarşısı ve çevresi ile Tuz Pazarı Caddesinde esnafları ve vatandaşları denetledi. Sosyal mesafe kuralı, maske takılması ve hijyene dikkat edilmesi noktasında uyarılarda bulunan Vali Çiçek, bu konuda büyük bir ciddiyet ve duyarlılıkla hareket edilmesini istedi.
“İL SALGIN DENETİM EKİPLERİ SÜREKLİ SAHADALAR”
İl Salgın Denetim ekiplerinin sürekli sahada olduğunu ve sıklıkla denetimler gerçekleştirdiğini belirten Vali Gökmen Çiçek, “Covid-19 denetimi kapsamında uyarılarda ve denetimlerde bulunmak üzere yine sahadayız. Esnafımızı ve hemşehrilerimizi ziyaret ederek uyarılarımızı yineliyoruz. Genel itibariyle tedbirlere riayet ediliyor ancak bu salgın ne makam, ne mevki, ne zengin ne fakir dinliyor. Yer ve mekân fark etmiyor her an virüsle karşı karşıya kalabiliriz. Bu işin şakası yok tekrar tekrar söylüyorum. Çok dikkatli olmalıyız. Afyonkarahisar olarak kavşak noktada bir iliz. Nüfusumuz az değil ve yurtdışında da çok sayıda misafirimiz gelmekte. Bu konuda hep beraber duyarlı olup bu belayı atlatmalıyız. Öğrencilerimiz artık okullarına gitmek istiyor, 65 yaş üstü vatandaşlarımız rahatça sokağa çıkmak istiyor. Biz onlar için duyarlı olalım. Hem Valiliğimiz hem Belediye Başkanlığımız birlikte ciddi denetimler yapıyoruz. Belediyemiz Zabıta ekiplerini seferber etti. Biz Vali Yardımcımız Mehmet Keklik’in başkanlığında bir komisyon oluşturduk. 845 mahalle denetim ekibi ve 1200 İl Salgın Denetim Ekibi ile sahada denetimlerdeyiz. Hem karantina da olanların karantina kurallarına uymalarını denetliyorlar hem de iş yerleri denetimler gerçekleştiriyorlar. Tüm ekiplerimiz alanda. Ancak ne kadar denetim yapsak da böyle bir salgın için yetersiz kalıyor. Bu bilinçle çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.
“DÜĞÜNLERE GETİRİLEN
KISITLAMA VAKA
SAYILARINI DÜŞÜRECEK”
Düğünlere getirilen kısıtlamanın vaka sayılarını düşüreceğine inanıyor musunuz? sorusu üzerine görüşlerini dile getiren Vali Çiçek, “Ben bu kısıtlama ile vaka sayılarının yüzde 100 düşeceğine inanıyorum. Çünkü vaka sayılarının artmasında büyük etken düğün vb. organizasyonlardı maalesef. Sadece ilimizde değil tüm illerde bu sebeple vaka artışı olduğu hem hükümet kanadı hem de hem de bakanlığımız tarafından görüldü ve bir genelge yayınlandı. Ben bu genelgenin faydalı olacağına inanıyorum. Bana gelen verilerde gördüğüm şu; vaka sayılarındaki artışın yüzde 70-80’i düğün kaynaklı. Ümit ediyorum bu düğün kısıtlaması kararını tam ve harfiyen uygulayacağız. Kesinlikle hiçbir suiistimale mahal vermeyeceğiz ve birlikte vaka sayılarını düşüreceğiz.” diye konuştu.
“SAĞLIK SİSTEMİMİZDE
ŞUAN İÇİN BİR PROBLEM YOK”
Hastane ve yoğun bakım doluluk oranlarına ilişkin de bilgiler veren Vali Çiçek, “Sağlık Müdürlüğümüz bu konuda gerekli önlemleri aldı. Sağlıktan sorumlu Vali Yardımcımız sürekli bunun denetimini, kontrolünü yapıyor. Şuan için her şey kontrolümüz altında. Sağlık sistemimizde şuan için bir problem yok. Ancak vaka sayılarında ciddi artış yaşandığında sıkıntı yaşayabiliriz. Şuan için tüm önlemler alındı. En kötüsü gibi düşünelim. İyi durumdayız demek istemiyorum. Bizler lütfen duyarlı olalım ve en kötü bizmişiz gibi hareket edelim.” ifadelerini kullandı.
“ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise genelge ile düğünlerdeki bulaşımın önüne geçileceğini ve durumun kontrol altına alınacağına işaret ederek, “Zor bir dönemden geçiyoruz ve Afyonkarahisar geçiş noktasında olduğu için işi zor. Son olarak alınan karar ile yani düğünlere getirilen sınırlama ile birlikte, en çok artışın düğünlerde ve geçişlerde olduğunu tespit edilmiştir. Bu genelge ile birlikte de inşallah kontrol altına alınır ve Afyonkarahisar en kısa sürede bu musibetten ülkemiz ile birlikte kurtulur.” şeklinde konuştu.
Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek vatandaşlara duyarlılık konusunda uyarılar yaparken maske ve dezenfektan dağıtımı da yaptı.