'Vaizler Suriyelileri şirin göstermekten vazgeçsin'

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, cami vaizlerinin çorabı delik vatandaşın gözünün içine bakarak Peygamber Efendimiz'in Medine'de gördüğü misafirperverliği anlatmasından yakındı. İnkaya, 'Camilerde vaizler Suriyelileri halka şirin gösterme çabasından vazgeçmeli' dedi   İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya dün öğlen partide basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda partinin İl Kadın Kolları Başkanı Nejla Baykara ve İl Genel [&hellip]

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, cami vaizlerinin çorabı delik vatandaşın gözünün içine bakarak Peygamber Efendimiz’in Medine’de gördüğü misafirperverliği anlatmasından yakındı. İnkaya, “Camilerde vaizler Suriyelileri halka şirin gösterme çabasından vazgeçmeli” dedi

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya dün öğlen partide basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda partinin İl Kadın Kolları Başkanı Nejla Baykara ve İl Genel Meclisi Merkez Üyesi Alper Yağcı da hazır bulundu.
İYİ PARTİ’DEN “SEVGİ YILI” PROJESİNE DESTEK
Mehmet İnkaya geçtiğimiz hafta Vali Mustafa Tutulmaz’ın Başkanlığında yapılan toplantıya İYİ Parti olarak kendilerinin yanı sıra; AK Parti, CHP, SP, DP İl Başkanlarının katıldığını hatırlattı. İnkaya, “Afyonkarahisar’da 2020 yılı Mart ayında başlayıp 2021 Mart ayına kadar sürecek, ‘Sevgi Yılı’ projesine İyi Parti İl Başkanlığı olarak destek vereceğimizi belirttik. Son yıllarda sevgiye, hoş görüye çok ihtiyacımız var. Eğer tüm ilimizde yaşayanlar, isteyerek bu projeye destek verirlerse, kendimize, ailemize, ilimize huzur vereceğiz. Biz İYİ Parti olarak Sevgi Yılına desteğimizi eksik etmeyeceğiz.” dedi.
“ÜLKEDE HUKUK YAŞATILMALI”
Türkiye’de en büyük sorunlardan birisinin işsizlik olduğunu belirten İnkaya, “Ülkemizin büyük sorunlarından birisi de işsizlik konusudur. Yıllar önce sınavla işe alınma yöntemi getirilmişti. Aslında, öğretmen, hemşire gibi meslek guruplarında sınavla işe alma yanlıştır. Siz bir çocuğu bu mesleklere yönlendirirken sınavlar yapıyorsunuz, çocuk bu konuda eğitim alıyor, okul bitince ihtiyaçtan çok fazla yığılma olduğundan, tekrar sınava sokuyorsunuz. Hadi bu da gerekliydi diyelim. Halkın dediğine göre sınavdan 85 puan alan duruyor, 65 puan alanı işe başlatıyorsunuz. İktidar oy kaygısıyla siyasi ayrımcılık yaparsa, bir ülkede adalet ölürse devlet de kaosa sürüklenir. Hukuk yaşatılmalıdır.” diye konuştu.
“DEVLETİN İTİBARI KORUNMALI”
İş Kulübü açıldığını dile getiren İnkaya, “Geçtiğimiz günlerde ilimizde İş Kulübü açılışı yapıldı. Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz diyor ki ‘’Biz eğer nitelikli konuma gelirsek, işsizlik problemi yok aslında.’ Sayın Valim, nitelikli elemanı yetiştirmekte devletin görevidir. Kurumlarımız özellikle Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitimi Müdürlüğü aracılığıyla bu işi çözmeli. Ama nerede o işler? Halk Eğitimi Müdürlüğü zengin ve karnı tok insanların işleriyle uğraşıyor. İktidar 2002’den sonra Türkiye’de sınavla işe giriş yöntemini bozmuştur. İnsanlarda işe girişlerde ‘torpil yapılıyor’’ fikri yerleşmiştir. Devletin itibarını korumak gerek.” şeklinde konuştu.
“KOPYA ÇEKMEK SERBEST KARALAMA YAPILMASIN”
31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçiminde Belediye Başkan adaylarının yapmayı planladığı projeleri açıkladıklarını belirten İnkaya şöyle konuştu:
“Millet İttifakının Temsilcisi İYİ Parti adayı da ilimize yapacağı işleri açıkladı. Bunlardan birisi de kapalı durak projesiydi. Sayın Zeybek bizim projemizi gerçekleştirmiş. Tebrik ederiz ancak seçim zamanı İYİ Parti’nin projelerine ‘’Ayakları yere basmayan projeler’’ diyen AKP şimdi o projeleri uyguluyor. Olsun, biz kıskanç değiliz. Hemşerilerimize hizmet yapılsın da kimin yaptığı önemli değildir. İnşallah İlimizin tamamının jeotermalle ısıtılması projemizi de uygularsınız. Hemşerilerimiz aylık 700-800 TL ısınma masrafından kurtulurlar. Kopya çekmek serbest beyler yeter ki karalamayın. Yeter ki milletimiz için olsun.”
“VATANDAŞ KENDİNİ YAKIYOR İNTİHAR EDİYOR”
Ekonomisi göçmüş dar gelirli vatandaşı yanlış olduğunu vurguladığı Suriye politikaları ve plansız yanlış yatırımlarla iktidarın bunalttığını ileri süren İnkaya, “Vatandaş bunalım içinde kendini yakanlar, intihar edenler keyfiyetten mi yapıyorlar? Atasözündeki gibi ‘’Tok ne bilir acın halinden’ vatandaş gününü geçiriyor ama gel bir de ona sor. Zenginlere bakıp bakıp ülkeyi uçurduk demenin anlamı yok. Uçanları değiştirdiniz. Sizdense, yandaşsa bal tutan parmağını yalıyor. Garibansa ya kendini yakıyor, ya da psikolojik hasta oluyor. Olanlara akıl erdiremiyor. Kendi vatandaşı yeterli beslenemezken, giyinemezken, sayısı bilinmez yabacı ülke vatandaşını vatanımıza doldurdunuz.” ifadelerini kullandı.
“SURİYELİ MÜLTECİLER ÜLKENİN BAŞINA SORUN OLUŞTURACAK”
“Cami vaizlerini de iyi öğretmişsiniz, çorabı delik vatandaşın gözünün içine bakarak Peygamber Efendimizin Medine’de gördüğü misafirperverliği anlatıyorsunuz.” diyen İnkaya şunları söyledi: “Vatandaşın elinde avucundakileri de cami çıkışında Diyanet Vakfı’na istiyorsunuz. Herhalde Diyanet İşleri Başkanımız lüks otomobillere binsin diye. Suriyeli geçici mülteciler giderek bu ülkenin başına sorun yaratacak. Bunu görüyor şimdiden uyarıyoruz. Sınıra yığılan işgalcileri ülkemize almayalım. İhtiyaçlarını sınırda karşılayalım. İYİ Parti baştan beri bu Suriyelilerin ülkemize girişine karşıdır. Camilerde vaizlerin Suriyelileri halka şirin gösterme çabasından da vazgeçmelidir. Allah garibin çaresizin yardımcısı olsun. İşimiz duaya kaldı.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme