Vahide Perçin, Kaç Yaşında Ve Nereli?

Göçmen bir ailenin evladı olan tiyatro dizi ve film oyuncusu Vahide Gördüm kimdir, nerelidir, hangi yapımlarda rol aldı?

Oyuncu Vahide Perçin 1991 yılında kendisi gibi oyuncu olan AST oyuncusu Altan Gördüm ile evlendi ve bu evliliğinden şu anda 20 yaşında olan Alize isimli kızı dünyaya geldi.

VAHİDE PERÇİN ÖNCE İKTİSAT OKUDU SONRA TİYATRO

Babası kamyon şoförü, annesi ev hanımı olan Perçin, lisede grafik okudu, daha sonra İktisat Fakültesine girdi ama aklı oyunculuktaydı. Sınavlarına girdiği Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nü kazandı. Okul birincisi olarak bitirdiği DEU GSF Tiyatro Bölümü’nde, en büyük desteği hocası Özdemir Nutku’dan gördü. Okuldan mezun olunca Ankara’ya yerleşti ve AST’ye girdi. Daha sonra Devlet Tiyatrosu’nun teklifini kabul edip Adana’ya gitti.

PERÇİN, MUHTEŞEM YÜZYILDA HÜRREM SULTAN’I OYNADI

Vahide Perçin, 2003’te yayımlanmaya başlayan Bir İstanbul Masalı dizisindeki Suzan Kozan rolü ile televizyon ekranında tanındı. Hırsız Polis dizisinde Fulya karakterine hayat veren Perçin, 2006 yılında İlk Aşk filminde Çetin Tekindor ile başrolü paylaştı. Vahide Perçin, 2007-2009 yılları arasında yayımlanan Annem adlı dizide Zeynep Eğilmez karakterini canlandırdıktan sonra Adını Feriha Koydum dizisinde başrol oyuncusu olarak Zehra Yılmaz karakterini canlandırdı. Sağlık sorunları ortaya çıkınca diziye 3’ncü sezonda ara veren Perçim; Merhaba Hayat adlı medikal bir dizide doktor rolünde oynadı. 13 Ocak 2013’de dizi yayından kaldırıldı. Muhteşem Yüzyıl dizisinde Meryem Uzerli’nin diziden ayrılmasının ardından üçüncü sezonun son bölümünden itibaren Hürrem Sultan karakterini oynadı. Oyuncu, 13 Haziran 1965 yılında İzmir’in Karşıyaka İlçesinde dünyaya geldi. Ailesi Yunanistan’dan Türkiye’ye göç eden Perçin, 59 yaşındadır.

Bakmadan Geçme