• Haberler
  • Genel
  • Uzun Çarşı'da Eroğlu rüzgarı – Kocatepe Gazetesi

Uzun Çarşı'da Eroğlu rüzgarı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valiliği ve Belediyesi'ni ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Uzunçarşı esnafını da ziyaret etti. Esnafla sohbet eden Eroğlu, Afyonkarahisar sucuğunu göstererek 'Bu dünyanın en iyisi' dedi. İkram edilen lokumları geri çevirmeyen Eroğlu, vatandaşlara elleriyle lokum ikram etti Belediye'nin ardından yürüyerek Valilik Kavşağı'ndan Uzun Çarşı'ya gelen Veysel Eroğlu'na, Afyonkarahisarlılar büyük [&hellip]

Uzun Çarşı’da Eroğlu rüzgarı

Afyonkarahisar Valiliği ve Belediyesi’ni ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Uzunçarşı esnafını da ziyaret etti. Esnafla sohbet eden Eroğlu, Afyonkarahisar sucuğunu göstererek; “Bu dünyanın en iyisi” dedi. İkram edilen lokumları geri çevirmeyen Eroğlu, vatandaşlara elleriyle lokum ikram etti

Belediye’nin ardından yürüyerek Valilik Kavşağı’ndan Uzun Çarşı’ya gelen Veysel Eroğlu’na, Afyonkarahisarlılar büyük ilgi gösterdi. Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve beraberindekilerle Uzun-çarşı’ya giden Eroğlu, girdiği bazı dükkanların yıllar önce ne olarak kullanıldığını anlattı. Esnafın bir kısmının isim ve lakabını unutmayan Eroğlu, hafızasıyla hem esnafı hem de basın mensuplarını etkiledi.
TURİZM HIZLA CANLANACAK
Girdiği sucukçularda Afyonkarahisar sucuğunu salkım olarak eline alan Bakan Eroğlu, esnafa sucuk satışlarıyla ilgili durumu da sordu. Afyonkarahisar Sucuğu’nun dünyanın en iyisi olduğunu söyleyen Eroğlu, sucukları havaya kaldırarak basın mensuplarına gösterdi.
Afyonkarahisar’ın en eski şekerleme ve lokum üreticilerinden Mirimoğlu’na da giden Eroğlu, burada lokumların yanı sıra helvaların da tadına baktı. Ziyarette turizmin gelişmesini isteyen İsmail Mirimoğlu’na Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar turizminin hızla canlanacağını söyledi. Mirimoğlu’nun 1860 yılında kurulmuş eski ve kaliteli bir firma olduğu hatırlatan Eroğlu, İsmail Mirimoğlu’ndan 1860’tan beri yazısının daha görünür yerlerde yer alması istedi.
BAKAN BAYRAKTAR’I AFYON’A DAVET ETTİ
Kuyumcuları da ziyaret eden Eroğlu, Yayla Şekerleme’de ise vatandaşlara elleriyle lokum ikram etti. Söz verdiği esnaflara giderek bakın sözümü tuttum diye Eroğlu, Afyonkarahi-sar’ın en eski eczanelerinden İstanbul Ec-zanesi’nde Bülent Helvacıoğlu’yla sohbet etti. Helvacıoğlu’nu eskiye göre daha genç ve dinç gördüğünü söyleyen Eroğlu’na sigarayı bıraktığını anlatan Helvacıoğlu, Eroğlu’yla sağlık üzerine sohbet etti. Bir esnafın kahve ikram ettiği Eroğlu, burada bir sorunun çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’la telefonla konuştu. Telefonda oldukça samimi olduğu görülen Eroğlu, sorunun çözülmesinin ardından Bakan Bayraktar’ı Afyonkarahisar’a davet etti. Telefonu AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek’e de veren Eroğlu, daveti bir kez de Zeybek’in yapmasını istedi.
SU BOŞA AKMASIN TALİMATI
Bedesten’de esnaftan alışveriş yapan vatandaşlara indirim yapmalarını isteyen Bakan Veysel Eroğlu, Bedesten Çarşı’nda yürütülen çalışmaları da yerinde inceledi. Kapının kapalı olmasına rağmen demirlerin arasından bakarak bir suyun boşa aktığını fark eden Bakan Eroğlu, suyun hem boşa akmaması hem de Bedesten Çarşısı’na zarar vermemesi için kesilmesinin talimatını verdi. Ziyareti sırasında trafiğin kesilmemesini de isteyen Eroğlu, “trafiği aksatıyorsak ziyareti bırakalım” dedi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Eroğlu, ziyaretlerin ardından AK Parti’de basına kapalı olarak yapılan teşkilat toplantısına katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme