• Haberler
  • Siyaset
  • Uzun Çarşı da 'gerekçeli dilenme' sorunu çözülsün

Uzun Çarşı da 'gerekçeli dilenme' sorunu çözülsün

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkan Yardımcısı Bekir Özerdem ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Halil Kocaşaban dün öğleden sonra partide basın toplantısı düzenleyerek haftalık gündemi değerlendirdi.UZUN ÇARŞI'DADİLENCİ SIKINTISIMHP İl Başkan Yardımcısı Bekir Özerdem, 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı. Şehir halkı kadar yerli ve yabancı turistlerin alışveriş yoğunluğu ile ekonomiye çok ciddi sağladığını vurguladığı Uzun Çarşının [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkan Yardımcısı Bekir Özerdem ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Halil Kocaşaban dün öğleden sonra partide basın toplantısı düzenleyerek haftalık gündemi değerlendirdi.
UZUN ÇARŞI’DA
DİLENCİ SIKINTISI
MHP İl Başkan Yardımcısı Bekir Özerdem, 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı. Şehir halkı kadar yerli ve yabancı turistlerin alışveriş yoğunluğu ile ekonomiye çok ciddi sağladığını vurguladığı Uzun Çarşının şehir tanıtımında ayna görevi gördüğünü söyledi. Uzun Çarşı da Türkiye’ye mal olan çok sayıda yerel işletmenin faaliyet yürüttüğünü belirten Özerdem, “Bu bölge de görüyor ve duyuyoruz ki, hem yerel halkımızın hem işletmecilerimizin hem de Uzun Çarşı’ya alışveriş amaçlı gelen misafirlerimizin sayısı her geçen gün fazlalaşan kelimeyi sıkılarak kullanıyorum ‘dilencilerden’ dolayı çok ciddi sıkıntıları var. Hiç kimse dilenci olduğunu beyan etmiyor. ‘Oğlu hasta mama almak istiyorum. Kızımın karnı aç ekmek almak amacıyla buralara geliyorum’ şeklinde insanlarda çok ciddi sıkıntılara, moral bozukluğu ve yol değiştirmelere, alışveriş yaptıkları mekânları terk etmelerine neden olmaktadır. Yetkili kişilerden bu konuya özellikle hassasiyet gösterip ülke genelinde görünür bilinen yüzümüz olan Uzun Çarşı da bu tür girişimlerde bulunan kişilere en kısa sürede kalıcı çözüm üretilmesi gerektiğini temenni ediyoruz” dedi.
İSRAİL’İ ŞİDDETLE VE
NEFRETLE KINIYORUZ
İsrail’in Müslüman ülkelerin kanayan yarası olduğunu dile getiren MHP İl Başkan Yardımcısı Bekir Özerdem, İsrail’in özellikle Filistin ve Kudüs için, orada bulunan Müslümanlar için, din tercihleri bir tarafa insanlık âlemi için utanç verici her şeyi yapabilen bir ülke olduğunu söyledi. İsrail Parlamentosundan “Yahudi Ulus Devlet Yasası” ile şiddetli bir provokasyon tekrarına girme cüretinde bulunulduğunu belirten Özerdem, “İsrail’i Kudüs’ü başkent olarak tanımasından sonra bu yasa ile yeniden meydan koklayan bir topluluktur İsrail. Bu anlamda İsrail’in ırkçı girişimlerine, Filistin’e dolayısıyla dünya Müslüman ülkelerini yok sayan, Filistin topraklarında işgale kalkışan, İslamın tarihi ve manevi mirasına saldırılar düzenleyen, Siyonizm bozgunculuğu yapan İsrail’i şiddetle ve nefretle kınıyoruz” diye konuştu.
“IŞIKLAR’A İLGİ ESİRGENMESİN”
Şiddetli sağanak yağışlara dikkat çeken Bekir Özerdem, önce ki gün Işıklar beldesinde saat 20:00 civarlarında başlayıp belirli bir müddet devam edip, metrekareye ortalama 70 kilogramlık yağış sonucu beldenin ciddi anlamda su baskınına uğradığını kaydetti. Bu afet nedeniyle belde de can kaybı olmadığını söyleyen Özerdem, “Tarımsal ürünlerde, besihanelerde ki hayvanlarda, hayvan yemlerinde çok ciddi kayıplar ve telef olma durumu sözkonusudur. Dolayısıyla sahiplerinin belirli oranda mağduriyetleri olmuştur. İlimiz yöneticilerinin ilgili kurumların katkılarına rağmen ilgilerini Işıklar beldesinde ki mağdur vatandaşlardan esirgememelerini halka ciddi manada destek vermeleri gerektiğine inanıyoruz. Sadece Işıklar beldesine değil ülke de yağışla ilgili sıkıntı yaşayan tüm yerlere bu vesile ile geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.
“KANAATİMCE
 AKŞENER DEVAM EDECEK”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in partisinin liderliğini bırakma noktasında parti yönetimi ile olan kararsızlığa yönelik düşünceleri ve MHP’ye dönmek isteyen milletvekillerine karşı partisinin tutumunun ne olduğu sorulan Özerdem soruyu şöyle cevaplandırdı: “Sayın Akşener’in olağanüstü genel kurula gitmek istemesine biz anlam veremiyoruz. Bizim içimizden parti idare şeklimizi, milliyetçiliğimizi ve ülkücülüğümüz beğenmeyip kopup gidenler yeni bir siyasi oluşumun içinde bulunmuşlardır. Ama yeni partilerinde istedikleri ölçüde mayanın tutmadığını, normal bir siyasi parti görüntüsünün önüne geçemediklerini kabul etmişler ve 24 Haziran seçimlerinden sonra ciddi kopmalar yaşadılar. Bu kopmalar devam edecektir. Sayın Akşener olağanüstü genel kurula gitmeye karar vermiştir. Ben siyasi bir hamle olduğunu düşünüyorum. Tamamen şahsi görüşümdür; Meral Akşener’in Genel Başkan olarak siyasi hayatını devam ettireceği kanaatindeyim.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme