Uzmanlardan aşı uyarısı: Aşı hayat kurtarır

Sağlık Bakanlığı Bağışıklama Danışma Kurulu Üyesi ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bazı basın yayın organlarına yansıyan, aşı ve aşı içeriklerine ilişkin açıklamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Olay ortada aslında, son derece çirkin bir şekilde, açıkçası yalanlarda ısrar ederek, insanların hayatları tehlikeye atılıyor. Son derece gayriciddi konuşmalarla halk [&hellip]

Sağlık Bakanlığı Bağışıklama Danışma Kurulu Üyesi ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bazı basın yayın organlarına yansıyan, aşı ve aşı içeriklerine ilişkin açıklamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Olay ortada aslında, son derece çirkin bir şekilde, açıkçası yalanlarda ısrar ederek, insanların hayatları tehlikeye atılıyor. Son derece gayriciddi konuşmalarla halk paniğe sevk ediliyor.” diyerek, durumun son derece ciddi olduğuna işaret etti.
Bu yıl Sağlık Bakanlığı’na bildirilen sayıya göre, 28 gebenin grip nedeniyle hayatını kaybettiğini aktaran Ceyhan, şunları kaydetti:
“Gebeler aşılanması gereken risk grupları içerisinde. Şu anda grip aktivitesi ciddi oranda arttı. Gribin artan aktivitesi nedeniyle Türkiye’nin her yerinde gripten insanlar ölüyor. Mutlaka aşılanması gereken gruplar var, bunlar aşılanamıyor. ‘Grip aşısı yüzde 10 koruyormuş.’ gibi aslı astarı olmayan son derece yanlış bilgilerle insanları korkutuyorlar. Bir defa grip aşısını mutlaka yaptırması gereken bir grup var, bir de yaptırırsa yararlı olacağı ikinci derece risk grubu var. Mutlaka yaptırması gerekenler 65 yaş üstü kişiler, gebeler, kronik akciğer, karaciğer, kalp, böbrek ve şeker hastalarıdır. Aşının yapılmasından yarar görenler olarak tanımlanan ikinci derece risk grupları da 2 yaşın altı, kreşe giden çocuklar gibi kesimlerden oluşuyor.”

Bakmadan Geçme