Uzman doktor sıkıntısı ülke gerçeği

İGM toplantısında Çay ilçesinde 6 yıldır yaşanan doktor sıkıntısına tahammülleri kalmadığını söyleyen Çay İGM Üyesi İsa Çağa’ya, Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici sayıca uzman doktor yetersizliğinin ülke gerçeği olduğu cevabını verdi İGM üyelerine Şubat ayı 4. toplantısında Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici tarafından sağlık hizmetleri hakkında bilgilendirici bir sunum yapıldı. SAĞLIKTA YAKLAŞIK 2 BİN 500 [&hellip]

Uzman doktor sıkıntısı ülke gerçeği

İGM toplantısında Çay ilçesinde 6 yıldır yaşanan doktor sıkıntısına tahammülleri
kalmadığını söyleyen Çay İGM Üyesi İsa Çağa’ya, Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici
sayıca uzman doktor yetersizliğinin ülke gerçeği olduğu cevabını verdi

İGM üyelerine Şubat ayı 4. toplantısında Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici tarafından sağlık hizmetleri hakkında bilgilendirici bir sunum yapıldı.
SAĞLIKTA YAKLAŞIK 2 BİN 500 ÇALIŞAN
Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, TUİK’in 2014 yılına ait verisine göre il nüfusunun 706 bin 371 olduğunu kaydetti. Önceki yıla göre nüfus oranında düşüş olduğunu belirten Dr. Yemenici; “En çok nüfus oranı Sandıklı’da bulunuyor. 402 Bin kentsel, 304 bin de kırsal ilimizde nüfusumuz bulunuyor. Bilindiği üzere 3 Kasım 2011 tarihinden itibaren sağlık teşkilatı üçlü yapı ile yönetiliyor. Bu üçlü yapı Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden oluşuyor. Sağlık Müdürlüğü olarak toplamda 479 personelimizle hizmet veriyoruz. Acil tıp teknisyenleri ile paramedikler personel çoğunluğunu oluşturuyorlar. Hastaneler Birliğimizin yaklaşık 2 bin 500 personeli var. 236 uzman, 63 pratisyen hekimlerimiz, 57 diş hekimi, 1003 ebe hemşire ve 1131 diğer personel olmak üzere 2 bin 490 personelle hizmetlerimizi yürütüyoruz.” dedi.
YOĞUNLUK KAMU
HASTANELER BİRLİĞİ’NDE
Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün bin 147 personeli bulunduğunu kaydeden Dr. Necip Yemenici, Aile Hekimliği hizmetinin yoğun olması nedeniyle 230 pratisyen hekimin görev yaptığını dile getirdi. Özel hastaneler ve üniversitede dahil olmak üzere Afyonkara-hisar’da yaklaşık toplam 6 bin sağlık personelinin hizmet verdiğini ifade etti. Karşılaştırmalarda en çok uzman hekimini Kamu Hastaneleri Birliği’nde bulunduğunu ifade eden Dr. Yemenici; “Uzman hekim fazlalığında ikinci sırada üniversite, üçüncü sırada özel hastaneler bulunmaktadır. Pratisyon hekim en çok Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde var. Üniversitemizde daha uzman olmadıkları için asistanları da pratisyen hekim kabul ettiğimizden ikinci olarak en çok pratisyen hekim 160 tane olmak üzere üniversite de yer alıyor.” diye konuştu.
ÇAĞA: YOLU KAPATIRIZ
Dr. Necip Yemenici, sağlık hizmetleri sunumunun ardından meclis üyelerinin sorularını cevaplandırdi. İGM MHP Çay Üyesi İsa Çağa, Dr. Yemenici’ye 6 yıldır kendisi ile görüştüklerini Çay ilçesine doktor gelmesi konusunda anlaşamadıklarını kaydetti. Dr. Yemenici şu anda Çay ilçesinde doktor bulunduğunu belirtti. İsa Çağa, Çay Devlet Hastanesine Dahiliye Uzmanı doktor geldiğini, bunun için Allah razı olsun demeyeceğini söyleyerek; “Medarı iftiharımız Hüseyin Atlı beyi göre-vinden aldılar. Allah razı olsun. Çay’a doktor olarak gönderdiler. Böyle saçma sapan şeylerle doktor ihtiyacı tamamlanmaz. Tartışmak istemiyorum. Biz açıkça söylüyorum şöyle düşündük; Vallahi Çay’lıyı aşağı yola yığarak yolu kapatırız. Bunu söymüyorum yemin ediyorum yolu kapatırız. Altı yıldan beri Çay’ın çektiği yeter. Siyasi ağızla değil bir Çaylı olarak konuşuyorum.” şeklinde konuştu.
DOKTOR EKSİKLİĞİNDEN
YAKINILIYOR
Doktor talebinin her platformda ve her şekilde söylendiğini belirten Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Türkiye’de sayıca uzman doktor yetersizliği gerçeğini sürekli söylediğini ifade etti. Dr. Yemenici, sayı yetmezliği konusunun gözardı edilememesi gerektiğini belirtti. İGM AK Parti Merkez Üyesi Ahmet Kocakulak, yeni yapılan hastane inşaatları ile sağlık kompleksine dönüşen alanda otopark sıkıntısının gündeme geldiğini kaydetti. İGM Başmakçı CHP Üyesi Ecir Dinçer de ilçelerinde doktor problemi olduğunu ifade etti. Dr. Yemenici, konuyu Halk Sağlığı Müdürü ile görüşeceğini kaydetti. İGM Başkanı Salih Sel, ihtiyaç duyulan doktor sayısı ile mevcut doktor sayısının örtüşmemesine karşı yapılacak birşey olmadığını vurguladı. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme