• Haberler
  • Genel
  • Uzlaşmaya uzak kalan biter – Kocatepe Gazetesi

Uzlaşmaya uzak kalan biter – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Oran, 𔄙 Kasım seçimlerinden sonra uzlaşmaya uzak kalan, anlaşmayan partiler, siyasi olarak bitecektir, ayakta kalamayacaktır” dedi Murat ARISOY Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu [&hellip]

Uzlaşmaya uzak kalan biter

Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Oran, “1 Kasım seçimlerinden sonra uzlaşmaya uzak kalan, anlaşmayan partiler, siyasi olarak bitecektir, ayakta kalamayacaktır” dedi

Murat ARISOY

Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan ve partililerle sohbet eden Umut Oran, 1 Kasım seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Umut Oran, “Türkiye, ilk kez böyle bir seçim ortamı yaşıyor. 7 Haziran seçimlerinden sonra bu denli belirsizlik yaşanması kimsenin dikkatinden kaçmadı. Şu bir gerçek ki toplum, uzlaşma arıyor. 1 Kasım’dan sonra uzlaşmaya uzak kalan, anlaşmayan partiler siyasi olarak bitecektir, ayakta kalamayacaktır” dedi.
BİR TARAFTA KAVGA,
BİR TARAFTA ILIMLI DURUŞ
Seçmenin 1 Kasım seçimlerine giderken kendi tercihlerini ve ülkenin durumunu gözden geçireceğini söyleyen Umut Oran, “Halk şöyle bakıyor: Bir tarafta terör yangınına sebep olan, Dolar’ın yükselmesine seyirci kalan, ekonomik krize önlem almayan bir parti var. Diğer tarafta 7 Haziran’dan bu yana barışçı söylemi ile ılımlı duruşu ile toplumun tansiyonunu düşüren, takdir gören Cumhuriyet Halk Partisi var. Seçmen, sağ ya da sol parti olarak değil, ‘uzlaşma yanlısı mı değil mi’ şeklinde değerlendirmede bulunacak” diye konuştu.
GERÇEK DEMOKRASİ
İÇİN BARAJ DÜŞMELİ
Gerçek bir demokrasi için seçim barajının düşürülmesi gerektiğini aktaran Umut Oran, “Seçim barajının bu kadar yüksek olması, demokrasimizin önünde engel teşkil ediyor. Meselâ 2002 seçimlerinde seçmen sayısının yüzde 45’inin oyu boşa gitti. Bu da 15 milyon oy demektir. Sistemi bu şekilde kurduğunuzda adil bir seçim yapamıyorsunuz” ifadelerini kullandı.
CHP, BÜTÜN İLLERE
GİDEBİLEN PARTİ
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da CHP’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya gidebilen bir parti olduğunu kaydetti. Köksal, “Türkiye’nin bütün illerine gidebilen tek parti Cumhuriyet Halk Partisi. Vatandaşlara sorduğumuzda, ‘CHP bizi temsil ediyor’ diyorlar. Son anketlere baktığımızda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin oylarında düşüş gözlemleniyor” dedi.

Bakmadan Geçme