Üzgünüm – Kocatepe Gazetesi

Üzgünüm Almış götürmüş Kocatepe’denSoyadında vardı küçük amaGönlü Sultandağları kadar büyükKoca çınar göçmüş duymadım***Rahmet okuyarak ağladım onaYavrukurt defteri hediyeydi banaDostlarına başta ailesineSelam uluçınara Afyon’a***Allah’ım rahmet etsin sanaPeygamber’e komşu olKabrin geniş nur olsunCennet mekanın olsun Şükrü Hocam*** *** ***ÖğretmenimeŞubat soğukları yuttu seniÜzüldüm ama ne çare?Ömrün bitiverdi, melekler götürdüUnutmam öğretmenim hayat derslerini***Ümit, ümitle baktırdın dünyayaKor düştü yüreğime duyduğumdaYıkıldım [&hellip]

Üzgünüm

Üzgünüm

Almış götürmüş Kocatepe’den
Soyadında vardı küçük ama
Gönlü Sultandağları kadar büyük
Koca çınar göçmüş duymadım
***
Rahmet okuyarak ağladım ona
Yavrukurt defteri hediyeydi bana
Dostlarına başta ailesine
Selam uluçınara Afyon’a
***
Allah’ım rahmet etsin sana
Peygamber’e komşu ol
Kabrin geniş nur olsun
Cennet mekanın olsun Şükrü Hocam
*** *** ***
Öğretmenime
Şubat soğukları yuttu seni
Üzüldüm ama ne çare?
Ömrün bitiverdi, melekler götürdü
Unutmam öğretmenim hayat derslerini
***
Ümit, ümitle baktırdın dünyaya
Kor düştü yüreğime duyduğumda
Yıkıldım Afyon bana karardı
Çareler sunan ulu çınar gitmişti
***
Hepimizi gamlandırdı gidişin
Kocatepe benim için yalnız
Kocatepe benim için hüzün
Tarikin firdevs olsun Şükrü Küçükkurt öğretmenim.
*** *** ***
Mevlüt Şahin Kimdir?
Gazeteniz Kocatepe’nin kurucularından merhum Şükrü Küçükkurt’un öğrencisi olan Mevlüt Şahin Konya Doğanhisar ilçesi İlyaslar Köyü’nde 1954 yılında doğdu. İlkokulu İlyaslar Köyü’nde, ortaokulu Doğahnisar’da, öğretmen okulunu ise Akşehir’de okudu. 1976 yılında öğretmen oldu. 1989 yılında Açık öğretim Fakültesi’nden önlisans mezunu oldu. Şamil ve Hilal isimli iki çocuk basası olan Mevlüt Şahin 12 yıllık öğretmenlik hayatının ardından 13 yıl Akşehir ilçesi Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Müdürlüğü yaptı. 2001 yılında emekli olarak ticaretle uğraşmaya başladı.
Gazeteniz Kocatepe’nin kurucularından merhum Şükrü Küçükkurt askerlik görevini yedek subay öğretmen olarak yaparken, Konya, Doğanhisar İlyaslar Köyü ilkokulunda görev almıştı. Köyde kısa sürede sevilen Merhum Şükrü Küçükkurt Mevlüt Şahin’in de okumasında, hayat çizgisini belirlemesinde önemli bir rol oynamıştı. Küçük Mevlüt, ilk öğretmeni olan Şükrü Küçükkurt’tan öğrendikleri ile hayat mücadelesinde başarıya ulaşmış ve bu konuda Küçükkurt’a hep minnettar kalmıştı. Şükrü Küçükkurt’un vefatı sonrasında Afyonkarahisar’a gelen Mevlüt Şahin cenaze töreninde bulunamamanın üzüntüsünü yaşamıştı. Mevlüt Şahin halen Kocatepe ve Küçükkurt ailesi ile bağını sürdürüyor.

Bakmadan Geçme