• Haberler
  • Genel
  • “Üzerimize düşeni yapacağız” – Kocatepe Gazetesi

“Üzerimize düşeni yapacağız” – Kocatepe Gazetesi

24’üncü Dönem Milletvekili Seçimleri’nde MHP Afyonkarahisar Milletvekili olmaya hak kazanan Kemalettin Yılmaz, mazbatasını aldı. Yılmaz, üzerine düşen görevi yerine getireceğini belirtti. MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk ise Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın “MHP böyle giderse siyasi partiler çöplüğünde yerini alacaktır” söylemini eleştirdi Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, milletvekilliği mazbatasını aldı. Yılmaz, mazbatasını [&hellip]

"Üzerimize düşeni yapacağız"

24’üncü Dönem Milletvekili Seçimleri’nde MHP Afyonkarahisar Milletvekili olmaya hak kazanan Kemalettin Yılmaz, mazbatasını aldı. Yılmaz, üzerine düşen görevi yerine getireceğini belirtti. MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk ise Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın “MHP böyle giderse siyasi partiler çöplüğünde yerini alacaktır” söylemini eleştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, milletvekilliği mazbatasını aldı. Yılmaz, mazbatasını aldıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Bugün mazbatamızı almış oluyoruz. Önümüzdeki süreçte faaliyetlerimize başlayacağız. Afyon’da gerek şahsıma, gerekse partimize teveccüh gösteren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy vermiş, vermemiş herkesi kucaklamak amacı içerisindeyiz. İnşallah önümüzdeki süreçte de bununemarelerini göreceksiniz mutlaka. MHP olarak her zamankinden daha fazla birliğe, beraberliğe karşılıklı sevgi ve saygıya ihtiyacımız olduğu bu ortamda biz üzerimize düşeni yapacağız” dedi.
“Vatandaşları tahrik edici
olmamalıyız”
MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk ise her 3 partiden milletvekili seçilen siyasetçilere başarılar dileyerek başladığı konuşmasında Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın MHP’ye ilişkin ifadelerini eleştirdi. Ertürk, “Siyasi parti yöneticilerine birtakım sorumluluklar düşmektedir. Söylemlerimizde vatandaşı tahrik edici olmaktan uzak olmalıyız. Diğer siyasi partiler de milletvekili kazanan partiler gibi demokrasinin vazgeçilmez unsarlarındandır. onlar da bu demokrat yapının bir parçasıdır. Hiçbir kimsenin bir diğer partiyi küçük görmesi ya da yok farz etmesi gibi söylemleri hoş bulmuyoruz” diye konuştu.
“Bir belediye başkanı böyle davranmamalı”
Ertürk, şöyle devam etti:
“Belediye Başkanımız bir televizyon kanalında seçim akşamı ‘Milliyetçi Hareket Partisi böyle giderse siyasi partiler çöplüğünde yerini alacaktır’ gibi bir ifade kullanmıştır.O belediye başkanı kendisine oy veren vermeyen herkesin belediye başkanıdır. Türkiye’de köklü bir siyasi parti hakkında bu şekilde beyanda bulunmasını kınıyorum. Bir belediye başkanı böyle davranmamalı. Hele hele bir siyasi partinin içişlerine hiç karışmamalıdır. Siz seçildiğiniz andan itibaren parti rozetini çıkararak tüm Afyonlulara hizmet etme yükümlülüğünü üzerinize almış birisisiniz. Bu tür beyanları siyasi partilerin il başkanları yapabilir. Ama Belediye Başkanımız farklı bir konumdadır. Ben bu manada sayın Belediye Başkanımızın partilerin içişlerine karışmamasını rica ediyorum.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme