Uzaktan eğitimle yüksek lisans fırsatı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde açılan ve Türkiye’de ilk Tezli Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans programı olan “İnternet ve Bilişim Teknolojileri Yönetimi Programı” ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Program Sorumlusu Prof. Dr. Mevlüt Doğan başkanlığında yapılan toplantıya katılan öğretim üyeleri ve öğrencilere Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi’nin kullanımı hakkında [&hellip]

Uzaktan eğitimle yüksek lisans fırsatı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde açılan ve Türkiye’de ilk Tezli Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans programı olan “İnternet ve Bilişim Teknolojileri Yönetimi Programı” ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Program Sorumlusu Prof. Dr. Mevlüt Doğan başkanlığında yapılan toplantıya katılan öğretim üyeleri ve öğrencilere Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi’nin kullanımı hakkında bilgiler verildi.
Toplantı öncesinde bir konuşma yapan AKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mevlüt Doğan “Öncelikle Program açıldıktan sonra yoğun bir çalışma ile teknik alt yapıyı eğitim-öğretim dönemi başlangıcına hazır hale getiren, konusunda uzman öğretim üyelerimiz Yrd. Doç. Dr. Sinan Yörük, Yrd. Doç. Dr. Uçman Ergün, Yrd. Doç. Dr. Barış Gökçe ve Öğr. Grv. Mahmut Kantar’a teşekkür ediyorum. Varolan bilimsel ve sistem altyapısıyla kısa sürede sistem çalışır hale getirilmiştir. Sistemin çalışır hale gelmesinden sonra Enstitümüzde Disiplinlerarası Anabilim Dalı olarak kurulan “İnternet ve Bilişim Teknolojileri Yönetimi Uzaktan Eğitim Tezli Yüksek Lisans Programı”, Üniversitemiz birimlerinden Enformatik Bölümü uhdesinde eğitime devam edilecektir. Enformatik Bölümünde oluşturulan Bilişim Odası ile birlikte online ders anlatacak öğretim üyelerimiz daha rahat bir ortama sahip olacaklar ve teknik destek imkanları daha profesyonelce yürütülecektir. Önümüzdeki hafta örnek ders uygulamasıyla eğitim-öğretime başlayacak olan Türkiye’nin uzaktan eğitim veren ilk tezli yüksek lisans programının Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
5 FARKLI ÜNİVERSİTE’DEN
11 ÖĞRETİM ÜYESİ
Sistemin işleyişi ile ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda Yrd. Doç. Dr. Uçman Ergün ve Öğretim Grv. Mahmut Kantar tarafından teknik bilgiler verildi. Kullanılacak olan Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi’nin sisteme giriş, ders içerikleri ve canlı derslerin takibi ile ödev, forum, anket, sınav gibi araçların kullanımı anlatılarak, canlı derslerin takibinde ihtiyaç duyulan donanım, öğretim üyeleri ve öğrencilere hediye edildi. Toplantı sonrasında, öğrencilerin danışman öğretim üyeleri ile birebir görüşmesi sağlanarak gerekli akademik destek verildi. Disiplinlerarası yüksek lisans programı olması nedeniyle AKÜ’nün 5 farklı fakültesinden 11 öğretim üyesinin gerek ders gerekse de danışmanlık yoluyla destek verdiği programda 20 öğrencinin her birine alanına uygun danışmanlar atanarak, uzaktan eğitimden kaynaklanan eksikliklerin önüne geçilmeye çalışıldı. (Kocatepe)

AKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde açılan Uzaktan Eğitimli “İnternet ve Bilişim Teknolojileri Yönetimi” (İBTY) Tezli Yüksek Lisans Programı, öğrencilerini bilişim teknolojileri ve bilişim sistemleri yönetimi konusunda uzmanlaştırmayı hedeflemektedir. Bu program, Uzaktan eğitim sayesinde, bilişim teknolojileri ve sistemleri gibi hızlı gelişen bir alanda deneyimli öğretim üyesi kadrosu yardımıyla uzmanlaştırmaya istekli herkese açık bir yüksek lisans programı olarak tanımlanıyor.
İBTY Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Programı dahilinde dersler sınıf ortamından bağımsız olarak internet üzerinden yürütülüyor. Bu sayede düzenli olarak kampus ortamında derslere katılamayacak öğrenciler dersleri Üniversitede yeni kurulumu yapılan Eğitim portalı üzerinden takip edebildiği belirtildi.

Bakmadan Geçme