Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Uzaktan eğitimin yeni değerlendirmeye ihtiyacı var”

CHP İl Başkanı Yalçın

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, uzaktan eğitim uygulamasında yeni bir değerlendirmeye ihtiyaç olduğunu söyledi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, uzaktan eğitime başlanılan, EBA TV ile ilgili ilk izlenimlerin planlama ve ders içeriklerinin belirlenmesi ile ilgili yeni bir değerlendirmeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.
“KİMSENİN PSİKOLOJİYİ ETKİLEYECEK VİDEO İZLETTİRME HAKKI YOK”
Ders içeriklerinin zorluk derecesiyle, öğrencilerin takibine çok uygun olmayan şekilde ders çekimlerinin yapıldığını belirten Görgöz, “Ders içerikleri ve kullanılan örtük müfredat unsurları sorunludur. Uzaktan eğitimin ilk gününde öğrencilere Adnan Menderes’in idamı ile ilgili video izlettirilmesi, ders aralarında çalınan ilahiler, bir kamu kurumu olan Milli Eğitim Bakanlığı açısından izaha muhtaç bir durum arz etmektedir. İçerisinden geçmekte olduğumuz bu zor ve olağanüstü dönemde dahi, eğitimi bir siyasetin, yeni rejimin inşa çabası olarak gören bu yaklaşımı kabul etmeyeceğimizi ifade ederiz. Milyonlarca öğrenciye, psikolojilerini olumsuz etkileyecek video izlettirme hakkının kimsede olmadığını da belirtiriz.” dedi.
“KAMUOYU TATMİN EDİCİ AÇIKLAMA BEKLİYOR”
Günlerdir uzaktan eğitimin tanıtımını yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, sadece bir özür dilemekle kalmaması gerektiğini belirten Görgöz, “Acilen bu konu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmeleri gerekmektedir. Milyonlarca öğrenciye izlettirilecek videoların denetime tabi tutulmadan yayınlanabileceğini düşünmek dahi istemiyoruz. Eğer denetlenmedikleri veya incelenmedikleri için böylesi hatalar olmuşsa, bakanlığın eksikliği ve ihmali olan görevliler ile ilgili acilen inceleme başlatması gerekmektedir. Eğer bu içerikler incelenmesine rağmen yayınlanmasında sakınca görülmediyse, bu durumda sorunumuz çok daha büyük, durumumuz çok daha vahim demektir. Bu konunun açığa kavuşması ve kamuoyunun eleştirilerine tatmin edici yanıtlar verilmesini beklemekteyiz.” ifadelerini kullandı.
“YAYINLARI TAKİP EDİP UYARILARDA BULUNACAĞIZ”
Uzaktan eğitimde kullanılacak ders içeriklerinin, görsellerinin ve diğer materyallerin yayınlamadan önce bilim insanlarından oluşan bir kurulca değerlendirilmesi gerektiğine değinen Görgöz, “Bilimsel gerçeklikle bağdaşmayan, pedagojik açıdan uygun olmayan içerikler mutlaka ayıklanmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığının bu konu ile ilgili yeni bir çalışma yapmalı ve tüm kesimleri bu çalışmaya dahil etmelidir. CHP İl Başkanlığı olarak, tüm yayınları yakından takip ederek, gerekli uyarıları yapacağımızı ve atılması gereken adımları atacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti