'Uyuşturucuyla Mücadelemiz Devam Edecek'

Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Veysel Avcı, uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığına karşı verdikleri mücadelenin kararlılıkla süreceğini açıkladı. Avcı, 'Bizler merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun Alperenleri olarak uyuşturucuyla mücadelemizi bugün olduğu gibi yarın da devam ettireceğiz' dedi.

Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Veysel Avcı uyuşturucunun zararları ve uyuşturucuyla mücadele ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Avcı, gerekli önemlerin alınmaması halinde dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de önemli bir sosyal problem olacağının altını çizerek, “Uyuşturucu kullanımı toplumsal düzeni bozmakta, özellikle de toplumun en önemli yapı taşı olan gençlere zarar vermek suretiyle gelecek nesillerimizi tehlikeye atmaktadır ve üzülerek söylüyorum bu durum Afyonkarahisar ilimizde de git gide artmaktadır.” dedi. 

Uyuşturucu bağımlılığının; sadece kullanan kişiyle kalmayıp, ailesi ve çevresi başta olmak üzere tüm toplumu etkileyen bir sağlık sorunu haline dönüşeceğini belirten Avcı, sözlerinin devamında; “Gençlerin korunması için madde kullanımı ve bağımlılığı ile ilgili ailelerin ve gençlerin konuyla ilgili eğitim almalarının ve bilinçlenmelerinin sağlanması gerekmektedir.

Uyuşturucu madde kullanan kişilerin danışmanlık, arınma, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması, tedavilerinin sağlanması ve bireylerin sosyal hayata yeniden kazandırılması mücadelenin vazgeçilmez unsurlarıdır.” ifadelerini kullandı.

Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Veysel Avcı, uyuşturucu ile mücadelede toplumun tüm kesimlerinin iş birliği yapması gerektiğini dile getirerek, “Afyonkarahisar Valiliğimiz başta olmak üzere, tüm kamu kurumları ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarına çok önemli görevler düşmektedir.” şeklinde konuştu.

Uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığına karşı verdikleri mücadelenin kararlılıkla süreceğinin altını çizen Avcı, “Bizler merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun Alperenleri olarak uyuşturucuyla mücadelemizi bugün olduğu gibi yarın da devam ettireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu’nun, bağımlılıkla mücadelede kurumlararası iş birliğini sağlamak, stratejiler belirlemek ve eylem planları hazırlamak ve uygulamasını takip edip değerlendirmek üzere çalışmalarına devam ettiğini aktaran Avcı, açıklamasında, “Biz gençlerimizden bu konu hakkında ailelerine karşı kalben, bedenen ve ruhen bağlanmalarını, dikkatli ve daha bilinçli olmalarını istiyoruz. Zaten bu illet iyi bir şey olsaydı herkes kullanırdı.” diye konuştu.

“Uyuşturucu dönüşü gerçekten zor bir yoldur” diyen Avcı, Afyonkarahisar Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığı’na yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür edip Afyonkarahisar halkına saygı ve sevgilerini belirterek açıklamasını sonlandırdı.

Bakmadan Geçme