Uyuşturucu tacirlerine her yerden darbe

Afyonkarahisarlı işadamınının İran'dan ithal ettiği hurmaların Afyonkarahisar'a nakli sırasında, hurmaların yüklü olduğu tırın kaybolması üzerine Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Fahrettin Şen'in yerinde ve doğru müdahaleleri ile Türkiye'ye kaçak yollardan sokulan 100 kilogram eroinin yakalanması sağlandı. Hurma ithalatını uyuşturucu kaçakçılığına alet eden tır şoförleri tutuklanırken, Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Fahrettin Şen'in gösterdiği basiret büyük takdir topladı. İthalatçı firma [&hellip]

Afyonkarahisarlı işadamınının İran’dan ithal ettiği hurmaların Afyonkarahisar’a nakli sırasında, hurmaların yüklü olduğu tırın kaybolması üzerine Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Fahrettin Şen’in yerinde ve doğru müdahaleleri ile Türkiye’ye kaçak yollardan sokulan 100 kilogram eroinin yakalanması sağlandı. Hurma ithalatını uyuşturucu kaçakçılığına alet eden tır şoförleri tutuklanırken, Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Fahrettin Şen’in gösterdiği basiret büyük takdir topladı. İthalatçı firma yetkilileri Müdür Şen’e sonsuz teşekkür ederken, zehir tacirlerine vurulan büyük darbe de ayrıca takdir gördü.
UYUŞTURUCU
TACİRLERİNE “AMAN” YOK
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’nün il genelinde uyuşturucu tacirlerine yönelik çalışmaları tüm hızıyla sürerken geçtiğimiz hafta içerisinde yaşanan ilginç olay zehir tacirlerine ağır bir darbe daha indirdi. İhsaniye ilçesinde faaliyet gösteren Köylüoğlu Kuru Meyve ve Tarım Ürünleri Ticaret sahibi Bahattin Uslu Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak, İran’dan ithal ettiği bir tır hurmanın vaktinde ellerine ulaşmadığını bildirdi. Bunun üzerine durumdan şüphelenen Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen olayı detaylı olarak ele aldı. Bir çok ilin olaydan haberdar edilmesiyle gerçekleştirilen operasyon sonucunda ithal hurma taşıyan tırın uyuşturucu sevkiyatına karıştığı tespit edildi ve operasyona başlandı. Kocaeli’nde durdurulan tırda yapılan aramada hurma paketlerinin arasına gizlenmiş 100 kilogram eroin ele geçirildi.
“HIRSIZLIK”
İHBARINDAN UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI ÇIKTI
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen’in yapılan ihbara duyarsız kalmayıp tecrübesi ve önsezilerini kullanması sonucu zehir tacirlerine darbe vurulmasını sağladığı olayın detaylarını Köylüoğlu Firması sahibi Bahattin Uslu anlattı. İran’dan sipariş ettikleri hurmaların İranlı firmanın bulduğu tırlar vasıtasıyla Türkiye’ye getirildiğini, sipariş verdikleri hurmaların İran’dan tırlara yüklendiğini belirten Bahattin Uslu, “Hurmalar tıra yüklendikten sonra İran gümrüğünden Gürbulak sınır kapısına ithalatçı firma tarafından gönderilir. Sonrasında bize tır şoförü ve nakliyat firması ile ilgili bilgiler verilir” dedi.
Bunun ardından Gürbulak sınır kapısında hurma yüklü tırın mühürlerinin açılıp, Doğubeyazıt’taki gümrükçüler vasıtasıyla ilçe Tarım Müdürlüğü’nden analiz raporları ve diğer resmi işlemlerin yapıldığını kaydeden Bahattin Uslu, “Gümrük müşaviri bize hurmalarınızın işlemleri yapılıyor diye bilgi verir daha sonra hurmaları bir Allah’a, bir de şoföre emanet edip, mühürler sökülmüş şekilde gönderir. Bu aşamadan sonra bize gelecek hurmalar önce Allah’a emanet sonra da soföre emanettir” dedi.
İRAN’DAN GELEN
TIR İLE İRTİBAT KESİLDİ
Son nakliyatla ilgili yaşadıklarını aktaran Bahattin Uslu sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğubeyazıt’tan çıkan hurmalarımızın durumunu öğrenmek için 12.10.2017 Perşembe günü saat 11.44’te şoförün telefon numarası aranarak sevk işlemlerin yapıldı mı diye soruldu. Saat 11.47’de Doğubeyazıt’taki  ithalatçı firmayla görüşüldü. Saat 15.40’ta şoför bizi arayarak sevk işlemlerinin hızlandırılmasını istedi. Biz de 15.41’de ithalatçı firmayı arayarak sevk işlemlerini hızlandırmasını istedik. Hemen sonrasında saat 15.42’de şoföre ithalatçı firma ile görüştüğümüzü bildirerek sevk işlemleri bitip, yola çıktığında bize haber vermesini söyledik, fakat bize çıktığını bildirmedi. 12.10.2017 tarihinde saat 20.39’da tır Ağrı Horasan plaka tanıma sisteminde görülmüş.”
 ŞOFÖRÜN İFADELERİ
ŞÜPHEYİ ARTIRDI
“14.10.2017 cumartesi günü personelimiz şoförü nerede olduğunu öğrenmek için aramış, saat 12.12’de şoför Erzincan’da kalacağını söyleyerek şoför değişikliği olduğunu, şoförün numarasını mesaj ile bildireceğini söyleyerek kapatmış. 10 dakika bekledikten sonra mesaj gelmeyince şoför tekrar aranarak saat 12.22’de şoförün numa-rası istenmiştir. Birinci şoför ise numarasını vererek şoför bu demiştir ve Sivas’ta olduğunu söylemiştir. Hatta diğer telefonda konuşuyormuş gibi yaparak nerede olduğunu öğrenmeye çalışıyor gibi yapmıştır. Fakat biz numara yaptığından şüphelendik. 14.10.2017 tarihinde bize Şoför olarak tanıttığı telefon numarasını saat 18.54’te nerede olduğunu öğrenmek için arayararak konuştuk. Şoför olarak tanıtılan kişiye nerede olduğunu, sabah tırdan kamyona yük aktaracağını ve sabah Afyonkarahisar’da olup olamayacağını sorduk. Şoföre nerede olduğu sorulduğunda duraksadı ve Çorum’a yaklaştığını, sabah Afyonkarahisar’da olacağını söyledi. 15.10.2017’de sabah saat 7.30 gibi Şoförü nerede olduğunu öğrenmek için aradık fakat Şoförün telefonu kapalıydı. Sabah erken saat olduğundan şoförün uyuduğunu düşündük. Saat 9.00 gibi Şoför tekrar arandı fakat telefonu yine kapalıydı. Saat 11.00 gibi Şoför olarak tanıtılan kişi telefonunu açtı, biz de yeniden arayarak nerede olduğunu sorduk. Şoför, şoförün değiştiğini ve tır sahibi yükü yükleyen şoförün tıra şoför olarak tekrar geçtiğini, kendisinin de evinde olduğunu söyledi ve telefonunu tekrar kapattı. Yükü yükleyen şoförü aradık fakat cevap vermedi. Cevap vermeyince saat 11.37’de whatsapp’tan şoföre mesaj yazıldı fakat mesajı okumadı. Whatsapp son görülmesi 12.55 idi.
MÜDÜR ŞEN OLAYI
BİZZAT TAKİP ETTİ
“Saat 11.24’te şirket sahibini aradık, bizden şoförün telefon numarasını ve araç plakasını istedi. Ben görüşüp size döneceğim dedi. Bir süre sonra dönüş yaparak şoförün telefonuna ulaşamadığını, bir cevap alamadığını ve tanıdığı arkadaşını arayacağını söyledi. Daha sonra arkadaşını aradığını, cevap alamadığını söyledi. Fakat bu aracın kendilerinde kiralık olarak çalışmakta olup yüklemeden haberi olmadığını bildirdi. Biz de dedik ki yükleme esnasında sizin CMR’niz vardır bu nasıl oldu dediğimizde o CMR’yi 20-25 gün önce biz vermiştik diye cevap verdi. Bu arada yük sahibi olarak benim şüphelerim arttı tırın şirketine, Emniyet’e lütfen bilgi verin, ben de buradan Emniyet’e bilgi vereceğim dedim. Aynı zamanda tırın kayıp olduğunu ithalatcı firmaya bildirdik ve şikayetci olmasını söyledik. Ben de Emniyet Müdürlüğü’ne giderek durumu anlattım ve malımın bulunmasını istediğimi beyan ederek ifademi verdim, şikayetci olduğumu söyledim.”
Firma sahibi Bahattin Uslu’nun “hırsızlık” gerekçesiyle yaptığı şikayetinin ardından duruma el koyan Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, olayın basit bir hırsızlık olayından öte bir şey olabileceğinden şüphelendi. Güzergahta bulunan İl Emniyet Müdürlükleri ile irtibata geçen Müdür Fahrettin Şen, olayı bizzat takibine aldı. Ertesi günün sabah erken saatlerinde beklenen haber Müdür Fahrettin Şen’e ulaştı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Plaka Tanıma Sistemi’ne giren tırı uygun bir güzergahta durdurduğu ve tıra çıkarılan dedektör köpek marifetiyle hurmalar arasına saklanmış 100 kilogram esrar maddesi yakalandığı bildirildi.
Olaya karışan 2 tır şoförü de sevkedildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MÜDÜR ŞEN;
“GÖREVİMİZİ YAPTIK,
HALKIMIZIN HİZMETİNDEYİZ”
25 senelik meslek hayatında ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını belirten Köylüoğlu firması sahibi Bahattin Uslu, “Hurmalarımızı Allah’ın koruması altında teslim aldık. Çünkü her tır gelişinde biz çalışanlarımıza birlikte dua ederiz. Biz hırsızlıktan şüphelenirken Sayın Emniyet Müdürümüzün duyarlılığı ile yasadışı bir başka olayı daha aydınlığa kavuşturmuş olduk. Yaklaşık 5 günlük titiz bir çalışmanın ardından mallarımızı bize teslim eden Emniyet Müdürümüz Sayın Fahrettin Şen’in şahsında tüm Emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.
Konuyla ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, “Görevimizi yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Güvenlik güçleri her zaman halkımızın yanında ve hizmetindedir” dedi.

Bakmadan Geçme