'Uyum Yasaları'nda uyumlu tavır sergileyeceğiz'

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı'nın haftalık basın toplantısında MHP Afyonkarahisar Milletvekili ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Parsak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Parsak, bir basın mensubunun 'Referandum'dan sonra çıkması gereken Uyum Yasaları, hangi durumda' sorusunu yanıtladı. Parsak, 'Uyum Yasaları ile ilgili bir düzenleyici süre olarak 6 aylık süre öngörüldü. Bu 6 ay içinde ne yazık [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı’nın haftalık basın toplantısında MHP Afyonkarahisar Milletvekili ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Parsak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Parsak, bir basın mensubunun “Referandum’dan sonra çıkması gereken Uyum Yasaları, hangi durumda” sorusunu yanıtladı. Parsak, “Uyum Yasaları ile ilgili bir düzenleyici süre olarak 6 aylık süre öngörüldü. Bu 6 ay içinde ne yazık ki söz konusu Uyum Yasaları’na ilişkin bir sonuç çıkmadı. Sadece bir İç Tüzük değişikliği yapıldı. Aynı şekilde Referandum’dan hemen sonra yargı ile ilgili bir tasarı, Adalet Komisyonu’nda bekliyor. Onun dışında Seçim Kanunu, Siyasi Partiler Kanunu, baraj gibi konuların içinde yer aldığı bir paket sunulmuş değil” dedi.
SEÇİMLER HAKKINDA HÜKÜM NET
Gerçekleştirilmesi gereken değişiklikler tartışılırken seçim tarihlerinin de tartışılmaya başlandığını hatırlatan Parsak, düzenlemeler hakkında temel bir yanlış anlaşılma olduğunu kaydetti. Parsak, “Ulusal medyadaki tecrübeli gazeteciler bir hususu atlıyorlar: Bunların şu kadar süre içinde değişmesi lazım, bunlar değişmediği takdirde ilk seçimde uygulanamaz. Ondan dolayı 2018 yılında seçim yapılması gündemden düşmüştür, denilmektedir. Mevcut Anayasamız’da seçimlere ilişkin yapılan değişikliklerin 1 yıl geçmedikçe bir sonraki seçimlerde düzenlenemeyeceğine dair bir hüküm var. Buna dair hükmün önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri Genel Seçimleri’nde uygulanmayacağına dair de geçici madde söz konusu bu Anayasa değişikliğinde. Bu Anayasa değişikliği bütün halinde kabul edildiğine göre bununla ilgili yanlış değerlendirmelere meydan vermemek lazım” ifadelerini kullandı.
SORUMLU SİYASET ANLAYIŞI
Milliyetçi Hareket Partisi’nin devlet ve ülke menfaatini öne alan ve önemseyen bir siyaset izlediğini vurgulayan Parsak, “Biz tıpkı Anayasa değişikliği sürecinde olduğu gibi sorumlu siyaset anlayışıyla, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin müesseseleşmesini, yerli yerine oturabilmesini temine yönelik olarak Uyum Yasaları’nda da uyumlu bir tavır sergileyeceğiz. Bunu baştan, peşinen, defalarca ifade ettik. Yanlış gördüğümüz hususları dile getireceğiz, doğru hususları da destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.
ÜLKEMİZ
ÇEVRELENMEK İSTENİYOR
İran’da yaşanan gelişmelerin de dikkatle izlenmesi gerektiğinin altını çizen Parsak, “2016 ve 2017, Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazılırken ayrı ayrı analiz edilmesi gereken yıllar olarak kayda geçmişti. Görülen o ki 2018 yılını da aynı önemde bir yıl olarak geçireceğiz. Çünkü dünyada, ülkemizde, bölgemizde yaşanmakta olan gelişmeler buna işaret etmekte. Zor bir yıla girdiğimiz muhakkak. Türk Milleti şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da geleceğine sahip çıkacaktır. İran’da yaşanan gelişmeler de göstermektedir ki Türkiyemiz, küresel güçler tarafından çevrelenmek istenmektedir. Irak’ta, Suriye’de ve İran’da yaşanan gelişmeler bunu göstermektedir. Çin’in ortaya koyduğu Bir Kuşak Bir Yol projesi ile birlikte değerlendirdiğimizde sadece önümüzdeki yılda değil, 10 yıllar boyunca bölgemizde yaşanacak gelişmelerin habercisi durumunda. Biz iç ve dış gelişmelerin farkında olarak sorumlu, yapıcı, uzlaşmalı ve sonuç alıcı siyasetimizi sürdürmeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE İLE KARIŞTIRILMAMALI
Bir basın mensubunun “İran’daki rejim karşıtlarının gösterilerde Bozkurt işareti yaptığı belirtiliyor. Bu konuda bizi aydınlatır mısınız” sorusunu da yanıtlayan Parsak, şöyle konuştu:
“İran meselesinde Bozkurt işareti yapanları, Türkiye’de yaşayan Ülküdaşlarımız ile karıştırmamak gerekir. Çünkü İran, nüfus yapısı itibariyle 40 milyondan fazla Azerbaycan Türkü’nün yaşadığı, kuzeyine ‘Güney Azerbaycan’ adını verdiğimiz bir ülke. Tarihsel süreç içinde baktığımızda da Türk Devleti olarak yaşayan bir ülke. 500 yıl önce resmi dil tartışmalarında Farsçayı tercih etmesinden dolayı Fars Devleti olarak karşımızda duruyor olsa da kültürel durum ve tarihi durum itibariyle de bizden hiç uzak olmayan bir mesele. Futbol takımları var, bir stad dolusu insan Bozkurt işareti yapıyor. Bunun Türkiye ile karıştırılmaması lazım. İran’ı Iraklaştırma ve Suriyeleştirme politikasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Bunların ortak hedefi, Türkiye’yi çevreleme gayretidir.”
HATALARDAN DERS ALINSIN
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Karagöz de 2018 yılının hayırlar getirmesini temenni etti. Karagöz, “2017 ve öncesinde yaşanan hatalar, önümüzdeki yıllarda yaşanmasın. Hatalardan ders alarak İslam Alemi, inşallah daha önce düştüğü kötü durumlara düşmesin. İran’da yaşanan olay, daha önce Irak’ta, Suriye’de yaşandı. İran’da oynanan oyun, yıllar önce başlanan oyunun parçası idi. İslam AlemiinşaAllah huzur bulsun” dedi. >> Murat ARISOY’un Haberi

Bakmadan Geçme