Uyum ve sinerji ile başardık

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Şehrin kaderinin hızla değişmesinde en etkili unsurlardan biri, uzun yıllar sonra Belediye’nin kamu kuruluşları, ticaret ve sanayi kesimi ile sivil toplum kuruluşlarıyla yakaladığı uyum ve sinerjidir” dedi Afyonkarahisar Belediyesi’nin kentin geleceğini şekillendirmede öncü rol üstlenmeyi sürdürdüğünü belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Şehrin kaderinin hızla değişmesinde en etkili unsur, uzun yıllar [&hellip]

Uyum ve sinerji ile başardık

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Şehrin kaderinin hızla değişmesinde en etkili unsurlardan biri, uzun yıllar sonra Belediye’nin kamu kuruluşları, ticaret ve sanayi kesimi ile sivil toplum kuruluşlarıyla yakaladığı uyum ve sinerjidir” dedi

Afyonkarahisar Belediyesi’nin kentin geleceğini şekillendirmede öncü rol üstlenmeyi sürdürdüğünü belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Şehrin kaderinin hızla değişmesinde en etkili unsur, uzun yıllar sonra ilk kez yakalanan uyum ve sinerji. Gerek kamu kuruluşlan üst yöneticileri gerekse ticaret ve sanayi kesimi ile sivil toplum kuruluşlan, belediyeyle mükemmel bir uyum ve işbirliği içinde hareket ediyor. Belediye de yaptığı faaliyetler ve ortaya koyduğu vizyonla bütün toplum kesimlerini kucaklayıcı; sanayi, ticaret ve turizmin önünü açan hizmetler üretiyor” dedi. Afyonkarahisar Belediyesi’nin hizmet önceliklerini ve misyonunun şehrin potansiyelini harekete geçirmek üzere tasarladığını belirten Başkan ÇOban, “Özellikle turizm yatırımcısına her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz. Teşvik Yasası kapsamında turistik tesis yapımı için arsa tahsisine talep o kadar yüksek ki hali hazırda bütün arsalar otel yapımı için tahsis edilmiş durumda. Şu anda termal turizme yönelik kentte 5 adet beş yıldızlı otel faaliyette olup doluluk oranları tatmin edici düzeyde. Yatının ve inşaatı devam eden 5 yıldızlı otelle birlikte bu sayı 8’e çıkacak.” dedi.
YATIRIMLAR
ARDI ARDINA
Şehir merkezinde bulunan stadyum arazisi karşılığında TOKİ’nin, şehre muazzam bir spor kompleksi kazandırdığını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, son dönemde yapılan çalışmaları şöyle özetledi:
“Türkiye’de ilk kez uygulanacak bir modelle yapılacak kompleks tamamlandığında, termal turizm ile spor turizminin entegre edilmesi planlanıyor. Türkiye’nin dördüncü büyük havaalanı olan Zafer Bölgesel Havalimanı ile sadece iç turizme değil yabancı ülke vatandaşları için de turizm destinasyonu olmayı hedefleyen Afyonkarahisar, Ege’nin yıldızı olma yolunda. Türkiye’nin en iyi 10 alışveriş merkezinden birisi de yine Afyonkarahisar’da. Yine bölgenin en modern ve kaliteden ödün vermeyen gıda maddeleri ile şehirlerarası otogarı bu özel teşebbüs eliyle yapıldı. Belediye’nin Devlet Su İşleri ile işbirliği yaparak şehre kazandırdığı yaklaşık 5 kilometrelik Akarçay Rekreasyon Alanı Projesi tamamlanarak halkın hizmetine sunuldu.”
DOĞA, ÇEVRE VE EĞİTİM ÖNEMLİ
Düzenli katı atık depolama alanına sahip Afyonkarahisar Belediyesi’nin, Marmaris Çevre Hizmetleri Birligi’nden sonra Türkiye’nin en büyük ikinci Çevre hizmetleri Birliğine sahip olduğnuu belirten Çoban şöyle devam etti: “70’ten fazla belediyenin katı atıkları bir merkezde toplanıp aynştırılıyor, depolanıyor. Yeşil alan üretimi konusunda da gayet başarılı olan belediyemiz, Zafer Kent Ormanı, 26 Ağustos Tabiat Parkı, Erdal Akar Parkı gibi büyük alanları düzenlemiş bulunuyor. Asfalt kapasitesi yapılan yatırımlarla günde seksen tondan 280 tona çıkarılmış durumda. Belediye’nin ortağı olduğu AFJET AŞ ile şehirde 13 bin konut, termal su ile ısıtılarak şehir merkezinde hava kirliliği ile mücadelede önemli bir kazanım elde ediliyor. Bilgi Evleri Projesi ile dershaneye gidemeyen çocuklara dershane imkânı sağlanıyor. Belediye’nin şehrin 8 ayrı noktasında hizmete soktuğu bilgi evlerinde dersanelerle paralel eğitim veriliyor.”
BELEDİYE, ÇÖPTEN ELEKTRİK ÜRETİYOR
Kentte ‘Biyogazdan Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi’ faaliyete geçtiğini hatırlatan Çoban, “Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği kontrolünde üretim yapılan tesiste, saatte 2 megavat elektrik üretiliyor. Yaklaşık 7 bin hanenin elektrik ihtiyacını karsılayabiien tesis sayesinde Çevre Hizmetleri Birliği hem gelir elde edılıyor, hem de katı atıkların düzenli depolanması için yüklenici firmaya bedel ödemiyor. l Ocak 2012 tarihinden itibaren Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi’nin isletilmesi için bertaraf bedeli ödemeyen Çevre Hizmetleri Birliği, bu tesisten aylık ortalama 150 bin lira kâr elde ediyor. Tesisinin isletmeye alınmasıyla küresel ısınmaya olumsuz etkisi olan sera gazı salınımının da önüne geçildi.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme