Uysal'dan muhalefete teyakkuz çağrısı

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başörtüsü ile ilgili son sözlerini değerlendirdi. Muhalefete teyakkuz çağrısında bulunan Uysal, 'Tüm bu düzenbazlık, provokatif tercihlere zorlayarak istismar gayretine karşı muhalefet olarak teyakkuz halinde olmak mecburiyetindeyiz' dedi   Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na [&hellip]

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başörtüsü ile ilgili son sözlerini değerlendirdi. Muhalefete teyakkuz çağrısında bulunan Uysal, “Tüm bu düzenbazlık, provokatif tercihlere zorlayarak istismar gayretine karşı muhalefet olarak teyakkuz halinde olmak mecburiyetindeyiz” dedi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yönelik “Farkında olmadan bize pas verdi bizim de gol atmamız lazım.” sözlerine sert eleştirilerde bulundu.
“BAŞÖRTÜ KONUSU SİZİN İÇİN ‘GOLLÜK PAS ALANI’ MI?”
Gültekin Uysal, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı değerlendirmelerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çekya gezisi dönüşünde uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerini alıntılayarak şunları kaydetti: “Başörtüsü sizin için gollük pas alanı mı sormak lazımdır. Sayın Erdoğan’a; Hak ve özgürlük alanları, başörtüsü konusu sizin için ‘Gollük pas alanı mı?’ Bunun cevabı koca bir evet. Bu açıklama ile itiraf ettiğiniz şey; on yıllardır üzerinde tepindiğiniz, hırsızlıkları, yolsuzlukları, hukuksuzlukları, usulsüzlükleri örteceğiniz bir istismar sahası.”
“ERDOĞAN ORTAK DEĞERLERİMİZİ İSTİSMARI SÜRDÜRECEK”
Uysal sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin sağlıklı bir toplumsal ve siyasi rekabet iklimine kavuşması; problemleri dikey kimlik sahalarında değil yatay demokrasi ve hukuk alanlarında tanımlamakla sağlanır. Türkiye’nin 20 yıldır içine hapsolduğu iki akstaki laiklik ile din ve etknik bölücü milliyetçilik ile milliyetçilik kimlikçi kutuplaşma ve çatışma sahasından çıkartılması sağlanmadıkça Türkiye gerçek gündemini konuşamaz. Erdoğan, kendini kurtarmak için Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milleti’nin tüm ortak değerlerini, tüm toplumsal dikiş yerlerini patlatırcasına ‘istismar etmek’ için daha fazla bir rekabet meselesi yapmaktan çekinmeyecektir.” ifadelerine yer verdi.
“MUHALEFET OLARAK TEYAKKUZ HALİNDE OLMALIYIZ”
Uysal sözlerini şöyle tamamladı: “Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türk Milletini referandumlar veya benzeri siyasi araçları toplumsal kutuplaşmayı derinleştirmek ve kaybettiği seçmen desteğini sağlamak, bunu konsolide etmek için kullanacağı anlaşılmaktadır. Tüm bu düzenbazlık, provokatif tercihlere zorlayarak istismar gayretine karşı muhalefet olarak teyakkuz halinde olmak mecburiyetindeyiz.”
>> Hayriye CANER’in Haberi

Bakmadan Geçme