Uysal'dan Kılıçdaroğlu geçmiş olsun ziyareti

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, geçtiğimiz günlerde Çubuk'taki şehit cenazesinde saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Uysal'a Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcıları Muhammet Kelleci, Ahmet Uyanık ve Melih Aktaş eşlik etti.'DEMOKRASİMİZİN OKSİJENİTÜKENMEK ÜZERE'Ziyaret sırasında açıklama yapan DP Genel Başkanı Uysal şöyle konuştu:'Birkaç gün evvel Sayın Genel Başkanın [&hellip]

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, geçtiğimiz günlerde Çubuk’taki şehit cenazesinde saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Uysal’a Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcıları Muhammet Kelleci, Ahmet Uyanık ve Melih Aktaş eşlik etti.
“DEMOKRASİMİZİN OKSİJENİ
TÜKENMEK ÜZERE”
Ziyaret sırasında açıklama yapan DP Genel Başkanı Uysal şöyle konuştu:
“Birkaç gün evvel Sayın Genel Başkanın maruz kaldığı saldırıyla ilgili hem geçmiş olsun dileklerimizi paylaşmak hem de bu vesileyle ülkenin içerisinde bulunduğu siyasi iklimi değerlendirmek maksadıyla bu ziyarette bulunduk. Türkiye’de üzülerek ifade ediyorum ki demokrasimizin oksijeni tükenmek üzeredir. Siyasi rekabetin partilerin aktörleri arasındaki meşru çizgilerin bilerek ve isteyerek silinmeye çalışıldığı bir dönemin içerisindeyiz.”
“SORUNLAR DEMOKRATİK YOLLARDAN ÇÖZÜLMELİ”
Sorunların demokratik yollardan çözülmesi gerektiğini söyleyen Uysal,  “Bütün bunlara rağmen Türkiye’miz bir yerel seçimi geride bıraktı. Acılarda bile bir araya gelemez hale getirilmek istendiğimizi; ortak paydanın, ortak değerlerin siyasi alanda bir rekabet unsuru haline getirmek istenildiğini görüyoruz. Hepimizin ortak çabası Türkiye’nin meselelerinin demokratik kanallara aktarabilmesidir. Önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de ifade etmeye çalıştım.” dedi.
“TASADA VE KIVANÇTA
BERABER OLMALIYIZ”
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, farklılıkların zenginlik olduğunu belirterek,  “Farklılıklarımızı zenginlik kabul edip tasada ve kıvançta beraber olmalıyız. Sevinçlerimizi çoğaltmalıyız. Bana yapılar linç girişimi kabul edilecek bir şey değildir. Toplumu fazla germemeliyiz, ben milletimizin ferasetine inanıyorum. Tüm Türkiye coğrafyasına baharın yayılması için uğraşacağız. Bizim temel hedeflerimizden birisi budur. Ben DP Genel Başkanı ve ekibine yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum. Bir siyasal baskı olmazsa böyle bir tablo ortaya çıkmaz. Bunun ötesinde farklı bir şey söylemek istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme