Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uysal’dan iktidara ‘yüz yüze eğitim’ uyarısı

Uysal’dan iktidara ‘yüz yüze eğitim’ uyarısı

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, yüz yüze eğitimin başlangıcı nedeniyle yaptığı değerlendirmede, “İktidara ve ‘yetkisiz yetkili’ bakanlığa tavsiyemiz; bu kararı alırken salgının etkilerini görmezden gelecek nedenleriniz varsa, kararı
tekrar gözden geçirin” dedi

 

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, 2020-2021 eğitim öğretim yılının yüz yüze eğitimle başlaması hakkında açıklamada bulundu.
“KARAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”
Genel Başkan Gültekin Uysal, 2020-2021 Eğitim Öğretim yılının başlaması dolayısıyla öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi. Yüz yüze eğitim kararı alınması hakkında eleştirilerde bulunarak uyarılar yapan Uysal, yüzyüze eğitime başlama kararının iyi hesaplanmış bir karar olmasını ümit ettikleri ifade ederek, öğrencilerin sağlıkla öğrenimlerine devam etmelerinin en büyük dilekleri olduğunu ifade etti. Uysal, alınan yüz yüze eğitim kararının bir kez daha gözden geçirilmesini tavsiye ederek, “İktidara ve ‘yetkisiz yetkili’ bakanlığa tavsiyemiz; bu kararı alırken salgının etkilerini görmezden gelecek nedenleriniz varsa, kararı tekrar gözden geçirmeleridir. Öğrencilerimize zihin açıklığı ve sağlık diliyorum. Öğrencilerimiz adına ve muhakkak salgın konusunda önemli bir eşik. Okullarımız kademeli olarak açılıyor. Öncelikle tüm öğrencilerimize zihin açıklığı ve sağlık dileklerimi iletmek istiyorum. Ebeveynlere de bu süreçte kolaylıklar diliyorum. Elbette vesilesiyle bu zorlu süreçte mesleklerini icra edecek olan, uzaktan eğitim yöntemi aracılığıyla uzun süredir fedakârlıkla görevini ifa eden öğretmenlerimize de sağlık dileklerimi iletmek istiyorum.” dedi.
“YÜZ YÜZE EĞİTİMİN
MUHTEMEL SORUNLARI
UMARIM HESAPLANMIŞTIR”
Uysal açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Bu defa, iktidarın yaptıklarından tecrübeli olduğumuz biçimde, ‘Önce yap sonra planla’ gibi bir anlayışla, kötü bir nihayetle karşılaşmamayı ümit ediyoruz. Umuyoruz ki okulların açılması, yüz yüze öğretimin başlaması kararı iyi düşünülmüş, değerlendirilmiş, sonuçları ve muhtemel sorunları hesaplanmış bir karardır. Zira bu karar başta çocuklarımızın, nihayetinde toplumun tamamının sağlığını doğrudan etkileme kudretine sahiptir. Bu kararın alınmasında yapılmış bir hata, hesaba dâhil edilmeyen bir etken özür dileyerek kapanmayacak, ‘aldatıldık’ sözü ile sorumluluğu başkasına atarak kurtulunmayacak bir sonuca tekabül edebilir. Umuyoruz ki, salgının yeniden patlamasına sebep olacak biçimde tatil için krediler veren, mübarek Kurban Bayramı’nda virüsün bayram etmesine sebep olacak şekilde önlemleri gevşeten, tedbirleri telkin ve tavsiye seviyesine indiren, mitingler düzenleyen, sonra da vatandaşa kükreyen kafa bu defa başka çalışır.”
“SALGIN BU KARAR SONRASI
YAYILIMINI ARTIRIRSA
SONUÇLARI KÖTÜ OLUR”
“Saçının bir tek teli için canlarımızı vereceğimiz evlatlarımızın sağlıkla öğrenimlerine devam etmeleri bu süreçte ilk dileğimizdir.” diyen Uysal, “Allah muhafaza, kötü senaryo gerçekleşir, salgın bu karar sebebiyle yayılımını ve tutulumunu arttırırsa sonuçları kötü olur. Tenceresi kaynamasa da, kursağı kurusa da, cebindeki delik büyüse, geçmediği köprü için kazanamadığı kadar borçlansa da size destek vermeye devam edenler dahi hesabını sorar.” ifadelerini kullandı.
>> Kocatepe Haber Merkezi