• Haberler
  • Genel
  • Uysal’dan demokrasi bayramı önerisi – Kocatepe Gazetesi

Uysal’dan demokrasi bayramı önerisi – Kocatepe Gazetesi

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, 14 Mayıs'ın Demokrasi Bayramı olarak ilan edilmesini önerdi Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 14 Mayıs'ın Demokrasi Bayramı olarak ilan edilmesi, başta merhum Başbakan Adnan Menderes olmak üzere, tüm demokrasi şehitlerinin aziz hatıraları önünde bir haksızlığın millet vicdanında düzeltilmesi, haklarının teslim edilmesi anlamını taşıdığını açıkladı.DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, [&hellip]

Uysal'dan demokrasi bayramı önerisi

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, 14 Mayıs’ın Demokrasi Bayramı olarak ilan edilmesini önerdi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 14 Mayıs’ın Demokrasi Bayramı olarak ilan edilmesi, başta merhum Başbakan Adnan Menderes olmak üzere, tüm demokrasi şehitlerinin aziz hatıraları önünde bir haksızlığın millet vicdanında düzeltilmesi, haklarının teslim edilmesi anlamını taşıdığını açıkladı.
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, bu konuda, iktidar partisine ve mecliste grubu bulunan partilere gerekenin yapılması için çağrıda bulundu. Uysal; “14 Mayıs tarihi, 23 Nisan’da TBMM’nin açılış tarihini tekamüle erdiren, bütünleyen bir tarihtir ve en az onun kadar önemlidir. Bu nedenle 14 Mayıs’ların resmi olarak da ‘Demokrasi Bayramı’ olarak kutlanması gerektiğini savunuyoruz. Türk halkı 63 yıllık demokrasi deneyimi boyunca kazandığı birçok haktan vazgeçmeye zorlanıyor. Bunu açıkça deklere eden bir dayatmanın; ülkeye ve siyasete egemen olduğu bir dönemi yaşıyoruz. İtiraz istenmiyor, farklı ses duyulmak istenmiyor, farklı renk istenmiyor.” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme