• Haberler
  • Genel
  • Uysal, yeniden genel başkan – Kocatepe Gazetesi

Uysal, yeniden genel başkan – Kocatepe Gazetesi

Demokrat Parti'nin 11'inci Olağan Büyük Kongresi'nde 753 delegenin oyunu alan Gültekin Uysal, ilk turda yeniden Demokrat Parti Genel Başkanlığı'na seçildi Kongreden bir gün önce Genel Merkez Turgut Özal Salonu'nda gerçekleştirilen tanışma kokteylinde Genel Başkan Gültekin Uysal, Anadolu'nun her yerinden gelen il başkanları ve belediye başkan adaylarıyla, seçimde izlenecek strateji üzerinde görüş alışverişinde bulundu. 'Başbakan Uysal' [&hellip]

Uysal, yeniden genel başkan

Demokrat Parti’nin 11’inci Olağan Büyük Kongresi’nde 753 delegenin oyunu alan Gültekin Uysal, ilk turda yeniden Demokrat Parti Genel Başkanlığı’na seçildi

Kongreden bir gün önce Genel Merkez Turgut Özal Salonu’nda gerçekleştirilen tanışma kokteylinde Genel Başkan Gültekin Uysal, Anadolu’nun her yerinden gelen il başkanları ve belediye başkan adaylarıyla, seçimde izlenecek strateji üzerinde görüş alışverişinde bulundu. “Başbakan Uysal” sloganlarının atıldığı kokteylde Uysal, kokteyle katılanlarla tek tek tokalaştı.
Türkiye’de özgürlüklerin kısıtlandığını, hukukun askıya alındığını söyleyen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, hesap vermekten kaçan keyfi ve zorba bir iktidara karşı hep beraber mücadele vermek gerektiğini ifade etti. Uysal, “Tek bir sorunun cevabını vermek yerine, hukuk dört bir koldan kuşatma altına alındı. Bunca paniğe, baskıya, zorbalığa gerek yok. Bunca yalana riyaya yer yok. Sorular açık ve basit. Cevaplar da açık ve basit olmalı. Haram lokma yediniz mi, yemediniz mi?” diyerek hükümete yüklendi.
753 OYLA İLK TURDA SEÇİLDİ
Cumhuriyet Halk Partisi’nden iki milletvekilinin katıldığı kongreye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da telgraf gönderdi. Divan Başkanlığını Sinop İl Başkanı ve Eski Bakan Yaşar Topçu’nun yaptığı kongrede yapılan seçimde 753 delegenin oyunu alan Uysal, ilk turda yeniden Demokrat Parti Genel Başkanlığı’na seçildi.
Türkiye’de devlet geleneğinin hunharca katledildiği bir dönemin yaşandığı ifade eden Uysal teşekkür konuşmasında şu ifadeleri kullandı, “Siyasetin meselesi çözüm üretmektir. Bizlere gösterdiğiniz güvenden dolayı bütün arkadaşlarım adına katılımlarımızdan dolayı tüm partimiz adına teşekkür ederim.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme