• Haberler
  • Genel
  • Uysal: Türkiye adım adım bölünmeye doğru gidiyor

Uysal: Türkiye adım adım bölünmeye doğru gidiyor

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye’nin adım adım bölünmeye doğru gittiğini iddia etti Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal, 󈬁-25 Aralık “Yolsuzluk Operasyonları”nda ve sonrasında ortaya çıkanlarla en azından milletin vicdanında suçu sabit olan iktidar üyeleri ve iktidar üyelerinin önüne yattığı kişilerin, bağımlı yargı makamlarında ve kumandalı araştırma komisyonlarında “AK”lanmasını, adalet adına [&hellip]

Uysal: Türkiye adım adım bölünmeye doğru gidiyor

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye’nin adım adım bölünmeye doğru gittiğini iddia etti

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal, “17-25 Aralık “Yolsuzluk Operasyonları”nda ve sonrasında ortaya çıkanlarla en azından milletin vicdanında suçu sabit olan iktidar üyeleri ve iktidar üyelerinin önüne yattığı kişilerin, bağımlı yargı makamlarında ve kumandalı araştırma komisyonlarında “AK”lanmasını, adalet adına kaygıyla izledik, izlemeye devam etmekteyiz.” dedi.
BASKI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
20 Ocak tarihinde Meclis Genel Kurulu’nda yapılan oylamanın Türkiye’de hukukun baklava çalan çocuklara işlediğinin bir göstergesi olduğunu ifade eden Uysal, “Büyük suç ortaklarınız varsa, hele ki suç ortaklarınız başbakanlar, cumhurbaşkanları ise bu ülkede adaletten aldığınız, yalnızca istediğiniz kadar olmaktadır. Gezi Parkı eylemlerinde de görüldüğü gibi bu ülkede hükümet eden siyasi parti, kendisine oy vermeyenlerin iktidarlığından istifa etmiştir. Kendini eleştireni geçmişte derdest eden iktidar, maalesef Gezi Parkı eylemlerinde ölümüne neden olduğu evlatlarımız için de adaleti hem geciktirmiş hem de istediği kadar pay etmiştir. Her geçen gün artan şekilde sertleşen baskısı ile bugün, bu demokrasi mirasını gasp etmek isteyen, siyasi rant uğruna demokrasi diyen iktidarın uygulamaları, 1946’da Demokrat Parti’nin “yeter” demesine neden olan düzeni aratır bir hal ortaya çıkarmıştır.” dedi.
YANLIŞ VE YANLI POLİTİKA ÜRETİLİYOR
İktidarı sert bir dille eleştiren Uysal, “Dış politikada, şahsi amaçları uğruna kendi toprağını vuracak kadar gözünü hırs bürüyen iktidarın neden olduğu hal ortadadır. Konsoloslukları basılan, vatandaşları rehin alınan, ancak rehin alan örgüte “terörist” diyemeyen iktidarın, Türkiye’nin uluslararası kıymetini düşürdüğü durum Paris’te dergi saldırısı sonrası liderler yürüyüşünde bir kez net bir biçimde ortaya çıkmıştır. Neticede, iktidar, Şam’da Cuma namazı kılmak şöyle dursun, yanlış ve yanlı politikaları ile cenaze namazlarına katılır olmuştur. Bugün ABD’nin Suriye’de, iktidarın “hobi”si haline gelen Esad’sız bir çözüm olmayacağını söylemesi de iktidarın politikasının kısır olduğunu gözler önüne sermiştir. İktidar Orta Doğu’da, mezhepsel bir tavırla, akıl ve mantıktan uzak olarak yaptıklarının cezasını bugün sadece uluslararası alanda değil sınırlarımız içinde de çekmektedir.” diye konuştu.
HER SORUNUN ALTINDAN CEMAAT ÇIKAR OLDU
Uysal açıklamasının devamında şu şekilde konuştu: “Sivas’tan öteye geçemeyen bir muhalefet olduğunu iddia eden iktidar, kendi Sivas’tan öteye geçememektedir. Doğu’da birçok vilayetimizde bölünme senaryoları çoktan rafa kalkmış idari özerklik ve kanton sistemi uygulanmaya başlamıştır. İçinde bulunduğumuz, mecbur bırakıldığımız ve ayrıntılarını Genelkurmay Başkanı’nın dahi bilmediği planların reklam ve tanıtım aracı gibi kullanılan “Şehit haberi gelmiyor” sözü bizleri daha ayrıntılı düşünmeye teşvik etmektedir. Bölgede etkinliği kalmayan, dağlarında, sınırlarında kontrol yapamayan bir ordunun, kimlik sorması engellenen güvenlik güçlerinin olduğu bir yerde Şehit haberi gelmemesi anlamsız bir propaganda aracı olarak kullanılmaktadır. Bugün Cizre’de yaşananlar durumun vahametini anlatmaya yetecektir. Ancak iktidar, Hizmet Gurubu ile olan mücadelesinden kendince bir çıkış bulmuş ve altından kalkamayacağı her sorunun altından cemaati çıkarır olmuştur. Anadolu’nun doğusuna, kendi güvenliği için ordu ile girebilen iktidar Türk Ordusu’nu kışladan çıkamaz hale getirmiş, bölgeyi PKK’ya ve güvensizliğe, halkı ise terörist guruplara terk etmiştir. Ancak beceriksizliğine kılıf bulmakta ustalaşan iktidar burada da “paralel yapı” diyerek topu taca atma gayretindedir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme