Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uysal, tezkereye “EVET” dedi

Demokrat Parti (DP) Genel

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal,
Karabağ’a asker gönderilmesine ilişkin tezkereye “evet” oyu verdi

 

Azerbaycan’a asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda yapılan oylama sonucunda kabul edildi.
“RUSYA’NIN TÜRKİYE İLE İLGİLİ ASIRLIK TEZLERİNDEN VAZGEÇMEDİĞİ ANLAŞILIYOR”
TBMM’de Azerbaycan’a Asker Gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi görüşmeleri sürdüğü sırada sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda kabul oyu vereceğini söyleyen Gültekin Uysal, şunları kaydetti:
“Azerbaycan-Ermenistan Ateşkesi diye sunulan belgedeki maddelerden, Rusya’nın Türkiye ile ilgili asırlık tezlerinden ve tutumundan yine vazgeçmediği anlaşılmaktadır. Karabağ’daki işgalin tamamen sona erdirilme imkânı varken Rusya, uluslararası krizi dondurarak her zaman müdahale imkanını elinde bulunduracak bir çerçevede ateşkesi dikte etmiş ve hedefine ulaşmıştır. Rusya’nın asırlardır Türk Dünyası ile bağımızı kopartmak ve doğrudan kara sınırlarımızın kesişmemesi için siyasal kadastro geçirircesine yaptığı müdahalelere karşı siyasal bilincimizi her zaman teyakkuzda tutmalıyız.”
“ASKERİ İŞBİRLİĞİ DAHA DA
DERİNLEŞTİRİLMELİDİR”
“Türkiye, Azerbaycan ve KKTC siyasi, iktisadi ve askeri işbirliğini daha da derinleştirmelidir” diyen Uysal, “Tüm bu fiili gerçekliğe rağmen Azerbaycan işgale büyük ölçüde son verdi ve kazandı. Gönlümüz tüm Karabağ’ın işgalden kurtuluşunu kutlayacağımız gün için coşku ile çarpmaktadır. Karabağ’daki 30 yıllık işgalin büyük ölçüde bitirilmesinin akabinde TSK’nın Kafkaslardaki varlığı herdaim tüm Türk ve İslam Aleminin huzuru ve güvenliğinin teminatıdır. Bir Millet, 3 Devlet anlayışı içinde Türkiye, Azerbaycan ve KKTC önümüzdeki süreçte siyasi, iktisadi ve askeri olarak işbirliğini daha da derinleştirmelidir. Buna vesile olması dileklerimle Azerbaycan Tezkeresine Demokrat Parti olarak olumlu kabul oyu vereceğim.” ifadelerini kullandı. >> Kocatepe Haber Merkezi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti