Uysal sert çıktı – Kocatepe Gazetesi

Demokrat Parti Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal, PYD’ye ABD tarafından yapılan yardımların fiili olarak kabullenilmesine ve PKK ile yapılan müzakere sürecine dair sert açıklamalarda bulundu Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaptığı açıklamada “AKP’nin yanlış politikaları, uluslararası sistem, aktörler ve ülkelerin nezdinde PKK’yı bölgenin ‘özel güvenlik şirketi’ne dönüştürmüştür” dedi.“http://m.kocatepegazetesi.com/”Yardım’a asla diyen AKP, peşmergeye ‘koridor’ [&hellip]

Uysal sert çıktı

Demokrat Parti Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal, PYD’ye ABD tarafından yapılan yardımların fiili olarak kabullenilmesine ve PKK ile yapılan müzakere sürecine dair sert açıklamalarda bulundu

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaptığı açıklamada “AKP’nin yanlış politikaları, uluslararası sistem, aktörler ve ülkelerin nezdinde PKK’yı bölgenin ‘özel güvenlik şirketi’ne dönüştürmüştür” dedi.
“http://m.kocatepegazetesi.com/”Yardım’a asla diyen AKP, peşmergeye ‘koridor’ açar olmuş, PYD ve peşmergeye “misafir odası”nı da hazırlamıştır.” diyen Uysal, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“AKP’nin Suriye politikasında “silah”ın birinci tercih olması; işine geldiğinde sandığı referans gösteren AKP’nin Suriye’de silahlı çözümü referans göstermesidir. Silahlı mücadeleyi Suriye’de meşru sayarak Orta Doğu’da “barış”tan bahseden İktidar ve iktidarın lideri, Ortadoğu’da düğmeleri baştan yanlış düğmelemiştir. İktidara geldiklerinde dost bildiklerini bugün “kanlı” ilan eden, kanlılarını koynuna kabul eden iktidarın, Suriye’de attığı naralar gerçekçi değildir. Dün terörist dedikleri PKK uzantısı PYD’ye, ABD tarafından silah dahil her tür yardımın yapılmasını fiili olarak kabul eden iktidarın “icraatlar”ı düşünülürse, bu bir zorla kabullenme değil, seve seve rıza göstermektir. AKP “müzakere” yürüttüğü PKK’yı meşrulaştırarak, bu yolu kendi eliyle açmış bulunmaktadır. 17-25 Aralık operasyonları-Suriye-PKK-IŞİD dolayısıyla iç ve dış siyasette dengesini kaybetmiş AKP hükümeti, düşmesine ramak kala “yalnız gitmem” anlayışı ile zaten yıllardır bırakmadığı milletin yakasına daha sıkı sarılmış ve milleti de düşürmeyi kararlaştırmıştır. Stretejik bir derinlik sahibidir diyerek “bugünün” Başbakan’ına emanet ettikleri dış politika stratejik bir dengesizliğe dönüşmüş dahası ülkeyi toptan “derin” bir sorun kuyusuna götürmüştür. AKP, kendi hatalarını kapatmak amacıyla skandal Suriye politikasıyla içine düştüğü felaket sarmalına topyekûn Türkiye’yi ortak etmiştir. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme