Uysal: Paylaşmanın ve bereketin adı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Muharrem Ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Muharrem Ayı dolayısıyla yayınladığı mesajda “Hicret’in 1436. yıldönümünde, İslam inanışında “Haram Aylar”dan olarak anılan ve savaşın, dolayısıyla kavgaların ve çatışmaların yasak edildiği bu kutlu ayın, başta İslam coğrafyasında, sonrasında tüm dünyada savaş ve çatışmaları bitirmesini diliyor, [&hellip]

Uysal: Paylaşmanın ve bereketin adı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Muharrem Ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Muharrem Ayı dolayısıyla yayınladığı mesajda “Hicret’in 1436. yıldönümünde, İslam inanışında “Haram Aylar”dan olarak anılan ve savaşın, dolayısıyla kavgaların ve çatışmaların yasak edildiği bu kutlu ayın, başta İslam coğrafyasında, sonrasında tüm dünyada savaş ve çatışmaları bitirmesini diliyor, Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitlerini bu vesileyle rahmet ile anıyorum.” dedi.
Uysal, mesajında şunları aktardı:
“Hicri Takvimin ilk ayı olan Muharrem Ayı, paylaşmanın ve bereketin adı olan Aşure Günü’nün heyecanı ve doğruluğun timsali Hz. Hüseyin’in Kerbela’da Şehit edilişinin hüznünü ortak olarak yaşadığımız mübarek bir aydır. Rahmet ve bereketi ile insanlığın istifadesine açık olan bu mübarek ay, Kerbela’nın anlaşılması ve Aşure Günü vesilesi ile dayanışmanın, paylaşmanın artması için bir fırsattır. Hicri Takvim’de senenin ilk günü olan Muharrem Ayı’nın 1. Günü, kutlamaya değecek bir öneme, Hicret’in başlangıcına denk gelmekte ve İslam Dünya’sında “yılbaşı” olarak idrak edilmektedir. Ancak bu ay, Kerbela’da adaletsizliğe, haksızlığa ve yanlışa karşı mücadele etmiş Peygamber Efendimizin torunları Hz. Hüseyin’in katledilişi vesilesi ile bir matemi barındırmakta ve adalet için mücadeleye referans olmaktadır. İslam tarihinin en büyük kırılması olarak nitelendirebileceğimiz, yalnız zulme karşı zorunlu bir yer değiştirme değil, İslam’ın ve inananların salahiyeti için “Tarihi bir Göç” olan Hicret’in 1436. yıldönümünde, İslam inanışında “Haram Aylar”dan olarak anılan ve savaşın, dolayısıyla kavgaların ve çatışmaların yasak edildiği bu kutlu ayın, başta İslam coğrafyasında, sonrasında tüm Dünya’da savaş ve çatışmaları bitirmesini diliyor, Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitlerini bu vesileyle rahmet ile anıyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme