• Haberler
  • Genel
  • Uysal: Nasıl bir Türkiye’de yaşanılacağı oylanıyor

Uysal: Nasıl bir Türkiye’de yaşanılacağı oylanıyor

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, 12. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin nasıl bir Türkiye’de yaşanılacağının oylandığı bir seçime dönüştüğünü belirtti Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal eşi Hatice Uysal ile birlikte oyunu Şemsettin Karahisari İlkokulunda 1071 numaralı sandıkta oyunu kullandı. ÖNEMLİ SÜREÇ YAŞANIYOR DP Genel Başkanı Gültekin Uysal Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin huzur içinde tamamlanmasını temenni etti. Bu anlamda [&hellip]

Uysal: Nasıl bir Türkiye'de yaşanılacağı oylanıyor

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, 12. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin nasıl bir Türkiye’de yaşanılacağının oylandığı bir seçime dönüştüğünü belirtti

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal eşi Hatice Uysal ile birlikte oyunu Şemsettin Karahisari İlkokulunda 1071 numaralı sandıkta oyunu kullandı.
ÖNEMLİ SÜREÇ YAŞANIYOR
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin huzur içinde tamamlanmasını temenni etti. Bu anlamda seçimin huzur içerisinde gerçekleştirildiğini ifade eden Uysal; “Bu zaman diliminde yerel seçimler Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bir ön ayağı gibi gerçekleşti. Başından itibaren Türkiye’de bir kişinin üzerine kurgulanmış bir seçim olmasına rağmen, demokratik meşruiyet çerçevesinde bu seçimlerin yapılmasını biz önemsedik. Cumhurbaşkanının ilk defa halk oyu ile doğrudan seçiliyor olması milletimizin bu süreçte hakikatleri tercihi noktasında önemli bir sürece tekabül ettiğini görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimi nasıl bir Türkiye’de yaşayacağımızı oyladığımız bir seçime dönüşmüştür. Bugün Türkiye’ye her adayın şahsına teklif edilen hukuk devleti ve demokrasi temelinde tercihler vardır. Zaten bu noktada bugün birşey söylememize hacet yok. Parti ve şahıs olarak düşüncelerimizi ifade ettik.” dedi.
“MİLLETİN DEĞERLENDİRECEĞİNE İNANDIK”
DP Lideri Gültekin Uysal, Türkiye’nin tarihi yürüyüşüne uygun şekilde bu yürüyüşü devam ettirecek bir gelişim çizgisine ülke geleceğini kuşatabilecek bir demokratik pekişmeyi fırsat olarak gördüklerini açıkladı. Uysal şöyle konuştu: “Bu anlamda Türkiye’nin yeniden fabrika ayarlarına dönebilmesi adına milletimizin bunu görüp değerlendireceğine hep inandık. Tüm şartlara rağmen mazeret üretmeden milletimizin önünde farklı sıkıntılar ve parantezler alınma çabasına rağmen bir süreç işledi. Siyasi aktörlerde güçlerince gayret göstermeye çalıştılar. Bizde DP olarak her daim demokrasinin yerleşmesi için hukukun tüm kural ve teammüllerinin işlemesi gayretindeyiz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme