Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uysal, maaşını virüs mücadelesine bağışlıyor

Uysal, maaşını virüs mücadelesine bağışlıyor

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, 1 aylık Milletvekili maaşını koronavirüs pandemisinde kullanılmak üzere bağışlayacağını açıkladı

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, sosyal medya hesabı twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “İster TBMM uhdesinde ister T.C Devleti’nin oluşturacağı bir fonda koronavirüs salgını pandemisi ile mücadele amacıyla öncülük yaparak 1 milletvekili maaşımı bağışlamak istiyorum. Türkiye, büyük travmalar, yıkımlar sonrası ortaya çıkan kuşatıcı ve kapsayıcı iklimi hem karşı karşıya olduğumuz krizi yönetmek hem de birikmiş problemleri çözebilmek için bir ‘Yaratıcı Yıkım’ dinamiğine dönüştürmelidir. Böyle bir süreçte, siyasetin aldığı kararların toplumsal karşılığının yüksek olması için özellikle siyasi liderler ve yüksek devlet yöneticilerinin kendi yapmadığı hiçbir tedbir ve fedakârlığı vatandaşlarımızdan istememeleri gerekir. Bu anlayış içerisinde ister TBMM uhdesinde ister Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin oluşturacağı bir fonda corona virüs Salgını-Pandemisi ile mücadele amacıyla öncülük yaparak 1 Milletvekili maaşımı bağışlamak istiyorum.” dedi.

“Askeri hastaneler ve Hıfzıssıhha Enstitüsü yeniden açılsın”

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, sağlık sistemini güçlendirmek için şehir hastaneleri anlaşmalarının iptal edilip, askeri hastaneler ile Hıfzıssıhha Enstitüsü’nün yeniden açılmasını önerdi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, yaptığı açıklamada sağlık sistemini güçlendireceğini düşündüğü önerilerde bulundu.
Uysal, koronavirüs salgınının oluşturduğu kriz ve buna bağlı olarak ortaya çıkan küresel buhranın tüm ülkeleri derinden etkilediğini kaydederek, “Ülkemizde korona salgınının etkisi belki diğer ülkelere nazaran geç göründü ancak görüyoruz ki çok hızlı bir şekilde yayılıyor. Bugün itibariyle ülkemizde virüsten etkilenen sayısı 3 bin 629, hayatını kaybeden sayısı ise 75’e ulaşmıştır. Virüs etkilerinin her geçen gün artması ve vatandaşlarımızın virüs bulaştığı şüphesi ile hastanelere müracaat etmesi ile birlikte, ülkemizde sağlık alt yapısı tartışılmaya başlandı. Hastanelerin durumu, acil servislerdeki yatak sayısı ve yoğun bakım ünitesi kapasiteleri, maske ve solunum cihazı ihtiyacının ne olduğu, bunların yeterli olup olmadığı tartışmaya açıldı. Bizler de önerilerimizi ve alınması gerekli tedbirleri kamuoyu aracılığıyla paylaşmıştık. Bilançonun her geçen gün endişelerimizi artırır hale geldiği bugünlerde sağlık sistemimizin top yekûn sorgulanması gerektiğine inanıyoruz. Sağlık sistemimizi yaralayan yanlış politik kararların yarattığı sağlık hizmetlerindeki aksaklıların vakit geçirmeksizin giderilmesi bir mecburiyet haline gelmiştir. Bugün Türkiye’mizde Hıfzıssıhha Enstitüsünü kapatmanın, askeri hastanelerin kapatılmasının, devlet hastanelerinin kapatılıp şehir hastanelerine taşınmasının sebep olduğu eksiklikleri acı bir şekilde hissediyoruz. İnsan hayatı bizler için çok değerlidir. Kapatılan bu kurumların derhal açılmasını ve sağlık seferberliği başlatılmasını istiyoruz.” dedi.