Uysal'dan 'Felaket' Uyarısı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, gündemdeki son gelişmeleri değerlendirirken 'felaket' uyarısı yaptı.

Demokrat Parti Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal, "Türkiye, AKP-MHP eliyle dört nala felakete gidiyor" cümlesiyle başladığı açıklamasına şöyle devam etti:

"Erdoğan, Suriye’de rejim değiştireceğiz’ diyerek oluşturduğu yanlış üstü yanlış Suriye politikasının neticesinde Suriye’nin Kuzeyinde iktidar boşluğu ortaya çıktı ve fiilen Abd gözetiminde ‘PKK Devletinin’ kurulmasına sebep olundu! Şimdi kalkmışsınız, ‘büyük oyun kuruyoruz’ diye gizem atfederek yanlış politikalarınız neticesinde ortaya çıkan tehditten güya kurtulmak için PKK lideri Öcalan’a alan açıyorsunuz!"

"TEK DERDİ VAR..."

DP Lideri Uysal, yanlışların bedelinin halk tarafından ödendiğini belirterek, "Türkiye’yi 22 yıldır yanlışların peşinde ordan oraya savurdunuz, şimdi evin yolunu bulacak aklınız, bilginiz, şuurunuz, öngörünüz yok ve bütün yanlışlarınız sonucu ortaya çıkan siyasi/ekonomik yıkımın maliyetini 86 milyona yıkıyorsunuz! Erdoğan, bir deliği kapatmak için 50 delik açarak yol almaya çalışıyor! Tek bir derdi var; kendini kurtarmak, iktidarını devam ettirmek için ‘Yeni Anayasa’ diyerek 2 dönem sınırlamasını kaldırmak! Bunun için de ülkeyi yakmayı çoktan göze aldı! Bu ülke bu kadar kötülüğü hak etmiyor." ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme