Uygur, güven tazeledi

Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur, tek aday olarak katıldığı dernek başkanlığı seçiminde güven tazeledi Muhtarlar Derneği Genel kurul toplantısına Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye Başkan Yardımcısı Benol Kaplan, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, İhsaniye Kaymakamı Doğukan Koyuncu, İl İdare ve Denetim Müdürü Tuncay Eroğul ile merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarları [&hellip]

Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur, tek aday olarak katıldığı dernek başkanlığı seçiminde güven tazeledi

Haber

Muhtarlar Derneği Genel kurul toplantısına; Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye Başkan Yardımcısı Benol Kaplan, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, İhsaniye Kaymakamı Doğukan Koyuncu, İl İdare ve Denetim Müdürü Tuncay Eroğul ile merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarları katıldılar.
“MUHTARLARIMIZ OLMAZSA OLMAZLARIMIZ”
Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği’nin seçimli genel kurul toplantısı dün sabah Karayolları Parkı’nda yapıldı. Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasından sonra genel kurul toplantısında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, toplantının hayırlara vesile olmasını diledi. Muhtarlık müessesinin demokrasinin olmazsa olmazlarından biri olduğunu ifade eden Zeybek, “Muhtarlığın demorasinin vazgeçilmezlerinden olduğunun bilincindeyiz. Şehir merkezimizde yaklaşık 58 mahallemiz var. Bizim için muhtarlarımız Belediyemizin gören gözü, yürüyen ayağıdır, tutan eli mesafesindedir. Muhtarlarımız olmazsa olmazlarımızdandır. Göreve geldiğimiz tarihten itibaren her hafta Cuma günü Cuma namazını farklı bir mahallemizde kılarak problemleri mahallinde dinlereyek çözme imkanını bulduk. 58 mahallemizin tamamını bir sefer dolaştık. İkinci sefere başladık o da neredeyse yüzde 70 seviyelerine geldi. Görev süremiz boyunca bu uygulamayı devam ettireceğiz. Faydasını çok görüyoruz.” dedi.
“MUHTARLAR SIRTIMI YASLADIĞIM YAKIN ÇALIŞMA ARKADAŞLARIM”
Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, şehrin her geçen gün bambaşka noktaya gittiğini söyledi. Çiçek, “Biz Afyonkarahisar’da her geçen gün yeni bir fark ortaya koyarak, farklı organizasyonlarla şehrimizin adından söz ettirmeye çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimiz, bu şehre olan bağlılığımız, bu şehre olan hizmet etme aşkımız, Belediyemizin sizlerle olan yakın teması Afyonkarahisar’ı bambaşka noktalara götürüyor. Biz çıtamızı yıkıyoruz. Çıtayı bir üste taşımak için elimizden geleni yapıyoruz. Şunu özellikle söylemek istiyorum. Muhtarlar, diğer görev yerlerimde de olduğu gibi sırtımı yaslayabildiğim, en yakın çalışma arkadaşlarım. Bir kez bile bir muhtar tarafından yanıltıldığımı, şaşırtıldığımı düşünmüyorum. Bazen görev süremiz dolup o yerden ayrılırken dost bildiğimiz bazı kimseler yanımızda olmazken, muhtarlar hep yanımızda oldu. Şuanda da eski görev yerlerimde hep muhtarlarla görüşürüm. Zor ama bir o kadar da kutsal bir görev yapıyorsunuz. İşinizi hakkıyla yaptığınızda da hep dua aldığınızı biliyorum. Sizleri büyük bir ailenin parçası olarak görüyoruz.” diye konuştu.
“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZDEN ÖDÜN VERMEYELİM”
“Birlik ve beraberliğimizden ödün vermeyelim.” diyen Çiçek şunları söyledi: “Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür ediyorum. Her hafta bir mahalleye gidiyor ve sizlerle birlikte oluyor. Her daim halkın içinde ve muhtarlarla da yakın temasta. Çalışma arkadaşlarım da aynı şekilde büyük özveriyle çalışıyor. Benim sizden ricam lütfen birbirimizi gerçekten sevelim. Birbirimiz hakkında olumsuz yorumlara fırsat vermeyelim. Muhtar devletin birliğini, dirliğini bulunduğu yerde temsil eden kişidir. Birbirimizi yürekten seversek hiç kimse sizlerin birlikteliğini yıkamaz. Başka muhtarın hakkında sizin yanınızda konuşulmasına müsaade etmeyin. Birbirimize güvenelim ve gücümüzü birliktelikten alalım.”
“PAZAR GÜNÜ STADI DOLDURALIM”
20 Mart 2022 Pazar günü AFJET Afyonspor’un 90. dakika sonunda 2-1 yenildiği maçın üzdüğünü belirten Çiçek şöyle konuştu: “Maçtan sonra çok üzüldük. Çünkü Afyon sevdası başka bir şeydir. Hafta sona AFJET Afyonspor’un ezeli rakibi olduğunu duyduğum Sakaryaspor ile maç var. Yenilebiliriz. Tüm muhtarlarımızı Sakarya karşısında bizim arkadaşlarımızı yalnız bırakmamaya davet ediyorum. Taraftardan vatandaştan gelen talebi bu vesile ile muhtarlarımıza iletiyorum. Bana ‘Sayın Valim muhtarlar sahip çıkarsa o stadı 15 bin kişi doldururuz. Sayın Valim muhtarlar kim varsa getirsinler.’ dediler. Bende muhtarlarımıza sesleniyorum; İnşallah Pazar günü maçı dolduralım. Stadı doldurduktan sonra yenmek de var yenilmek de var.”
“UYUMLU ÇALIŞMALAR YÜRÜTTÜK”
Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur genel kurul toplantısının son konuşmasını yaptı. Uygur, “Göreve geldiğimizden günden itibaren birleştirici, birliği sağlayıcı bir yol izledik elhamdülillah. Muhtarlar camiamıza kurumsal bir kimlik kazandırmak için gece gündüz ekip arkadaşlarımızla birlikte çalıştık. Birçok sosyal sorumluluk projesine değerli muhtarlarımızla birlikte imza attık. Kurumlarla uyumlu diyaloglarımız sayesinde uyumlu bir çalışma yürüttük. Muhtarlarımıza, her zaman desteklerini eksik etmeyen Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’e, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e İl Emniyet Müdürümüz Ali Temiz’e teşekkür etmeyi borç biliyorum. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
UYGUR BAŞKAN SEÇİLEREK
GÜVEN TAZELEDİ
Suat Uygur’un Başkanlık görevine seçilerek güven tazelediği seçim sonucu yönetim kurulu üyeliklerine; Celal Acar, Mehmet Zorluer, Mehmet Yalçınkaya, Münevvere Aydoğmuş seçildi. Denetim kurulu üyeliklerine; Kadir Toros, Nihat Aydın, Nazmi Bülbül seçildi.
>>Kocatepe Haber Merkezi

Bakmadan Geçme