Uygur: Fiyat tarifesi haberi gerçek dışı

Berberler ve Kuaförler Oda Başkanı Suat Uygur, bir internet haber sitesinde Kurban Bayramı öncesi fiyat tarifesi zammıyla ilgili yayınlanan haberi yalanladı. Uygur, berber ve kuaförlerin Pazar günü kapalı olması uygulamasının gelecek yıl Temmuz ayı itibariyle gündeme geleceğini açıkladı   Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Oda Başkanı Suat Uygur, birinci ve ikinci sınıf berber ve kuaför fiyat [&hellip]

Berberler ve Kuaförler Oda Başkanı Suat Uygur, bir internet haber sitesinde Kurban Bayramı öncesi
fiyat tarifesi zammıyla ilgili yayınlanan haberi yalanladı. Uygur, berber ve kuaförlerin Pazar günü kapalı
olması uygulamasının gelecek yıl Temmuz ayı itibariyle gündeme geleceğini açıkladı

Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Oda Başkanı Suat Uygur, birinci ve ikinci sınıf berber ve kuaför fiyat tarifesi hakkında bir haber sitesinde yayınlanan haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
“TARİFE DEĞİŞİKLİĞİ
MART AYINDA YAPILDI”
Berber ve Kuaför fiyat tarifesinin geçtiğimiz Mart ayında değiştiğini dile getiren Suat Uygur, “Fiyat tarifesi değişikliği geçtiğimiz Mart ayında gerçekleştirildi. Kurban Bayramı öncesinde özellikle sosyal medyada bu konu hakkında gerçek dışı bilgi ve haber üretildi. Herhalde beyefendi haber sitesinin çok tıklanması, tıklanma rekoru kırması için insanların hassas olduğu noktalara değindi. Asgari ücretin açıklanmasından sonra sanki Berberler ve Kuaförler Odası fiyat tarifesine yüzde yüz zam yapmış gibi bir haber yaptılar. Bundan dolayı Oda Başkanı olarak çok büyük rahatsızlık duyduk ve kendisini arayıp sorduk. O kişi de yazdığı şekilde ki fiyatlara traş olmadığını ifade etti. Biz tarifi bir üst sınırda belirliyoruz. Örneğin birinci sınıf erkek berberi saç-sakal traşı için 200 TL fiyat yazıldığında bu rakamın üstüne çıkılamayacağı anlamına gelir. Bunun altı pazarlığa tabidir. Gittiğiniz bir kadın kuaföründe, erkek berberinde zaten belli bir fiyatınız tarifeniz vardır. Ekonomik şartların çok zor olduğu zamanlarda bile meslektaşlarımız kesinlikle tarifeyi uygulamamakta ve bu tarifenin altında çalışmaktadırlar.” dedi.
“ODAMIZIN AÇIKLAMASI DIŞINDAKİ HABERLERE İTİBAR EDİLMESİN”
Kadın kuaförleri ve erkek berberlerinin randevu usulüyle çalışmaları gerektiğinin altını çizen Uygur şöyle konuştu: “Ben herşeyden önce tüm meslektaşlarımızın randevu usulüyle çalışmalarını istiyorum. Hem zaman israfını önlemek hem de verimli çalışılabilmesi için randevulu usule riayet edilmesi gerektiğine inanıyorum. Aynı zamanda sosyal medya da ve internet haberciliğinde yalan haberlere itibar edilmemesini bu vesileyle tüm müşterilerimizden ve vatandaşladan rica ediyorum. Biz meslek odası olarak Berberler ve Kuaförler Odası olarak açıkladığımız tarife ile bizim yaptığımız açıklamalara itimat edilmesi gerektiğini de ifade etmek istiyorum. Kurban Bayramı öncesi meslektaşlarımız ve müşterilerimiz medya da yer bulan gerçek dışı haber nedeniyle ‘Bu tarife bu kadar yükselir mi?’ diye bizleri defalarca aradılar. Fiyatlar artıyor ama ekonomik şartlar bellidir. Bu şartlar doğrultusunda müşterimizi üzmeden ortak bir noktada buluşarak bu artış yapılıyor. Tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Hakikaten ayakta kalma mücadelesine rağmen kesinlikle hem müşterilerine destek oldular hem de kendilerini kurtarabilecek ölçüde zam yaptılar.”
“2024 TEMMUZ AYI İTİBARİYLE PAZAR GÜNLERİ KAPATMA GÜNDEMDE”
Pazar günleri berberlerin ve kuaförlerin kapalı olup tatil yapmaları yönündeki uygulama hakkında bilgi veren Uygur sözlerini şöyle tamamladı: “Öncelikle prim adaletsizliği konusunun çözümünden dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyoruz. Esnafımız burada bir nefes aldı. Bunun haricinde yurt genelinde Pazar günü erkek berberleri ve kadın kuaförlerinin tatil yaparak işletmelerini kapatma durumu vardı. Ticaret Bakanlığı böyle bir genelde yayınlamıştı. Ama son yayınlanan genelgeyle bu uygulamanın 2024 yılının Temmuz ayında başlayacağı bildirildi. Biz bakanlığa yazdığımız yazıda şunu ifade ettik, Temmuz ayı işlerin hızlı olduğu dönemdir. Bana göre 2024 yılı Ocak ayının ilk Pazar günü itibariyle bu uygulama başlamalı ki adapte olunsun. Böylece daha rahat bir geçiş olur diye düşünüyorum. Kocatepe Gazetesine ilkeli habercilik anlayışı doğrultusunda her zaman doğru haberi hazırlama ve muhatabından bilgi almanız nedeniyle de teşekkür ediyoruz.” >> Dilek ÇETİNKAYA’nın Özel Haberi

Bakmadan Geçme