• Haberler
  • Genel
  • Uygun, Fuar Hastanesinde hasta kabulüne başladı

Uygun, Fuar Hastanesinde hasta kabulüne başladı

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi'nde, Diş Hekimi Ahmet Uygan, ağız ve diş sağlığı hizmeti vermek üzere hasta kabulüne başladı

Diş Hekimi Ahmet Uygan, 1997 yılında Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinin Kırka beldesinde dünyaya geldi. İlkokulu İstanbul’da ortaokulu Uşak’da liseyi ise Afyonkarahisar’da tamamlayan Uygan, Denizli Pamukkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini 2023 yılında tamamladığını belirtti.
Meslek hayatına Afyon Özel Fuar Hastanesinde devam ettiğini ifade eden Dişhekimi Ahmet Uygan, diş hekimliği hizmetleri hakkında detaylı bilgiler verdi. “Diş hekimlerinin birinci görevi toplumun ağız ve diş sağlığını korumaktır. Diş hekimleri diş eti sağlığından tutun çene ve eklem problemlerine kadar tüm problemlerle ilgilenirler. Restoratif dolgu tedavisi, diş çürüğünün temizlenerek tabiri caizse oyularak oluşan boşlığa kompozit amalgam gibi maddelerle doldurulma işlemidir. Kanal tedavisi ise çürüğün zamanla ilerleyerek dişin kanallarına ulaşır ve iltihap oluşmasına neden olur. Ağrı ve şişlik görülebilir. Kanal içerisindeki iltihaplı kan ve sinir dokusunun alınarak kanalların içinin ilaç ve dolgu maddesi ile doldurularak dişin ağızda tutulması işlemidir. Protez tedavisi zamanla çeşitli sebeplerle kaybedilen dişlerin yerinin kaplama ve köprü ile yerine koyulmasıdır. İmplant tedavisi de kaybedilen dişin yerine kemiğin içine titanyum gibi malzemelerden yapılmış bir vida koyularak üstüne diş yapılma işlemidir.” dedi.

Bakmadan Geçme