• Haberler
  • Gündem
  • Uydukent MTAL'de TÜBİTAK bilim söyleşisi düzenlendi

Uydukent MTAL'de TÜBİTAK bilim söyleşisi düzenlendi

Daha önce TÜBİTAK Bilim Fuarı ile öğrencilerine bilimi aşılamaya çalışan Uydukent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu kez de TÜBİTAK Bilim Söyleşileri başvurusu yaparak öğrencilerine bilimi anlattı. 'Vizyon 2053 STEM İle İnovasyon' söyleşisine İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Malzeme Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Güven Çankaya, öğretmenler [&hellip]

Daha önce TÜBİTAK Bilim Fuarı ile öğrencilerine bilimi aşılamaya çalışan Uydukent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu kez de TÜBİTAK Bilim Söyleşileri başvurusu yaparak öğrencilerine bilimi anlattı. “Vizyon 2053 STEM İle İnovasyon” söyleşisine İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Malzeme Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Güven Çankaya, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Öğrencilerle karşılıklı olarak soru cevap şeklinde geçen söyleşide öğrenciler merak ettiklerini sorarken, Çankaya ise bildiklerini öğrencilere aktardı.
Seminer sonunda bilgilendirme yapan Uydukent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Bozdağ, “Afyonkarahisar’da daha önce yapılmayan TÜBİTAK Bilim Söyleşileri etkinliğine başvurumuzu yaptık. Tamamen TÜBİTAK tarafından finanse edilen etkinliklerde de konuşmacıları, programı kendisi ayarlıyor. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Malzeme Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Güven Çankaya bize gönderildi. İnovasyon STEM 2053 konulu çalışmada ülkemizin şuanki konumu, biz meslek lisesi olarak buna ne kadar katkı verebiliriz bunun irdelenmesi ve geleceğe yönelik planlama çalışmaları yapıldı. Neler yapılabileceği konuşuldu. Öğrencilerin bu konuda bilgileri güzel ama bu tip çalışmaların daha da artırılmasından fayda var. Çünkü rekabet oldukça başarı daha da artacaktır, daha verimli çalışmalar olacaktır. Afyonkarahisar’da bilimsel, proje, temel, düşünce eğitimlerine devam etmekte fayda var.” dedi.
Söyleşiye İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden bilgisayar bölümü öğrencileri ile bazı okul müdürleri de çalışmalarda yer aldı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme