• Haberler
  • Genel
  • Ustaları AYTAM ağırladı – Kocatepe Gazetesi

Ustaları AYTAM ağırladı – Kocatepe Gazetesi

Keçe ustaları Afyonkarahisar'ın tarihi mekânlarını gezdi ve AYTAM Müzesi'nde ağırlandı Sergi ve panel etkinliğine katılmak üzere şehrimize gelen keçe ustaları ve akademisyenler ilimizdeki tarihi mekânları dolaşarak yetkililerden bilgi aldılar, AYTAM Müzesi'nde de ağzıaçık ve bükme yediler. Afyonkarahisar'dan Yaşar Kocataş, R. Gülenay Yalçınkaya, Konya'dan Mehmet Girgiç, Isparta Yalvaç'tan Gencer Kondal, Ankara'dan Yaşar Cengiz Çınar ve İstanbul'dan [&hellip]

Ustaları AYTAM ağırladı

Keçe ustaları Afyonkarahisar’ın tarihi mekânlarını gezdi ve AYTAM Müzesi’nde ağırlandı

Sergi ve panel etkinliğine katılmak üzere şehrimize gelen keçe ustaları ve akademisyenler ilimizdeki tarihi mekânları dolaşarak yetkililerden bilgi aldılar, AYTAM Müzesi’nde de ağzıaçık ve bükme yediler. Afyonkarahisar’dan Yaşar Kocataş, R. Gülenay Yalçınkaya, Konya’dan Mehmet Girgiç, Isparta Yalvaç’tan Gencer Kondal, Ankara’dan Yaşar Cengiz Çınar ve İstanbul’dan Doç. Dr. Selçuk Gürışık gibi isimlerin yanı sıra keçeye ve geleneksel sanatlarımıza gönül vermiş kişiler de geziye katıldı. Gedik Ahmet Paşa Camii, tarihi konaklar, Mevlevihane Müzesi ve Ulu Cami’yi gezen keçe ustaları ve akademisyenler ilimizin tarih ve kültür zenginliğine duydukları hayranlığı dile getirdiler.
Gezinin son durağı olarak Afyonkarahisar Yerel Tarih Araştırmaları Merkezi’ni (AYTAM) ziyaret eden keçe üstadları, burada AYTAM Yürütme Kurulu Üyeleri Gülenay Yalçınkaya, İsmail Hakkı Nakilcioğlu ve Hasan Özpunar tarafından karşılandılar. AYTAM Müzesi’ni gezerek sergilenen eserler hakkında yetkililerden bilgi alan konuklar kentimizin geleneksel lezzetlerinden ağzıaçık ve bükme yiyip bir süre dinlendikten sonra ilimizden ayrıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme