• Haberler
  • Genel
  • 'Üstad'ın şiirleri ile büyüdük' – Kocatepe Gazetesi

'Üstad'ın şiirleri ile büyüdük' – Kocatepe Gazetesi

Necip Fazıl Kısakürek vefatının 30. yıldönümünde, Afyonkarahisar Belediyesi ile Dersaadet Kültür Platformu işbirliğinde düzenlenen panelde anıldı. Panelde Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerini okuyan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, gençlik yıllarının üstadın eserleri ile geçtiğini söyledi Ülkemizin son yüzyılda yetiştirdiği en önemli şair ve mütefekkirlerden biri olan Necip Fazıl, vefatının 30. yıldönümünde rahmet ve saygıyla bir kez daha [&hellip]

“Üstad’ın şiirleri ile büyüdük”

Necip Fazıl Kısakürek vefatının 30. yıldönümünde, Afyonkarahisar Belediyesi ile Dersaadet Kültür Platformu işbirliğinde düzenlenen panelde anıldı. Panelde Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerini okuyan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, gençlik yıllarının üstadın eserleri ile geçtiğini söyledi

Ülkemizin son yüzyılda yetiştirdiği en önemli şair ve mütefekkirlerden biri olan Necip Fazıl, vefatının 30. yıldönümünde rahmet ve saygıyla bir kez daha anıldı.
TÜRK EDEBİYATINA KATKILARI
ANLATILDI
Afyonkarahisar Belediyesi ile Dersaadet Kültür Platformu işbirliğinde Rehberlik Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirilen anma paneline, yoğun katılım gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Cihat Şimşek’in yaptığı panele, konuşmacı olarak katılan, Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, Dr. Ali Mazak, Mehmet Kamil Berse ve Doç. Dr. Hilmi Uçan, üstadın “düşünce yapısını, gençliğe etkilerini, aksiyon dönemlerini, hatıralarını ve Türk Edebiyatına katkılarını” detaylı olarak anlattı.
“KISAKÜREK’İN
ŞİİRLERİ İLE BÜYÜDÜK”
Çocukluğundan itibaren gençlik yıllarının hep Necip Fazıl Kısakürek’in eserleri ile geçtiğini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, üstada olan sevgisini ezbere okuduğu şiirlerle dile getirdi. Kısakürek’i rahmet ve şükranla yad eden Vali İrfan Balkanlıoğlu ise kendisinin de üstadın şiirleri ile büyüdüğünü belirterek, paneli düzenleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Dersaadet Kültür Platformu’na teşekkür etti.
Panele Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanetin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kazım Çengelci, Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Albay, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Necip Fazıl Kısakürek hayranı katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme