Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Üstadım Talha Bey – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 8 Ekim 2010 Cuma 03:00:00
  Üstadım Talha Emir Bey.
Sütunlardaki yokluğunuz hissediliyor. Oysa kaarileriniz sizden gelecek işaretleri, tahlilleri ve en önemlisi umman fikirlerinizi beklemekte.
Sevgili Üstadım;
Referandum geçti ama etkileri geçmedi. Siz de malum, “evet” oyunda hayır bulduğunuzu ifade ettiniz. Sizin gibi büyüklerimin görüşlerini saygıyla karşılar, bir dervişin âsâsı sayıp gönülle taşırım. Lâkin referandumun ardından bir görüş beyan etmenizi arzu ederdik. Hayırlı mı oldu, şer mi oldu? Ya da tasavvuf ehlinin itikadıyla her hayrın içinde şer, her şerrin içinde bir hayır mı aramalı insanoğlu?
Azizim Talha Bey;
Anayasa Mahkemesi’ne Türkiye Büyük Millet Meclisi üye seçti örneğin. Garip bir oylama diye sunuldu haberlerde. Hatta devletin resmi kanalındaki haberde bile bu durum biraz esprili bir dille anlatıldı. Muhalefet “Seçim değil, atama yapıldı” diyor. İçten içe kuşkular belirmeye başladı yüzde 42’nin kalbinde: Acaba kaygılarında haklılar mıydı? Gerçekten bir “sultanlık” mı geliyordu acaba? “Sultanlık” dedim de Üstadım, bekârlık da sultanlık mıdır gerçekten? Neyse, konumuz bu değil tabii.
Fakat atama mevzuu da bana başka bir çağrışım yaptı. Anayasa Mahkemesi’ne, Sayıştay’daki oylamada en az oyu alan aday üye olarak seçildi. Daha önce eleştirilen “en az oyu alanın atanması” olgusu, yenilikçi olarak addedilen ve o nedenle eski partilerinden ayrılan kişilerin de uygulaması mı olmaya başladı?
Saygıdeğer büyüğüm;
Yine haberlerde görmüşsünüzdür. Radyo ve Televizyon Üst Kurumu, çocukların uyku saatlerini her gece 21.30’da televizyonlardaki yayınlar aracılığıyla hatırlatacak. Birkaç tanıtımı izledim, “Haydi çocuklar, uyuyun. Ne işiniz var. Hatta mümkünse hep uyuyun” mesajıyla donatılmış altmetinlerle karşılaştım. Bir yandan iyi. Çocuklarımız, kendilerine dikkat etmeli, sağlıklı büyümeli. Ama beşer, vesveseyle birlikte yaşıyor. Tanıtımları görünce “Aceba ‘sivil vesayet’ çocuklardan mı başlıyor? Yat denilince yatan, kalk denilince kalkan bir toplum mu olacağız” diye de düşünmedim değil doğrusu.
Pîr’im Talha Bey;
Yüksek Öğretim Kurulu’nun derslere başörtülü girilmesine ilişkin kararını olumlu buluyorum. Gencecik kızların kampüs girişlerinden geri çevrilmesi zaten kabul edilebilir değildi. Hatta Cumhuriyet’in değerleri bakımından da o kızlarımızın ülkeye hizmet ülküsünün artırılabilmesi için daha özgür, daha demokrat bir akademinin bulunmasından yanayım.
Burada size sormak istiyorum Efendim: Başörtüsü sorununun çözülmesi iktidarı mı, anamuhalefeti mi rahatsız eder? Zira 8 yıldır milletin mütedeyyin kesiminin iktidardan beklentisi, bu sorunun bir an önce çözülmesiydi. Beklentinin yerini bulduğunu söyleyebilir miyiz?
Aziz Üstadım;
NATO’nun 1 numarası da ülkemize geldi. Hâl-hatır sormaya, koyu bir Türk kahvesi içmeye mi geldi, yoksa alışık olduğumuz hesap-kitap işlerimi mi var? İşgalciler Irak’tan çekiliyor malum. Acaba Güneydoğu’ya davet edilen NATO, davete icabet edecek mi? İşgalcilerin Irak’taki boşluğunu kim dolduracak?
Pek Sayın Talha Bey;
Son bir sorum daha var: 1 Mart 2003’te Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde oylanan ve Türk askerinin muharip güç olarak Irak’a girmesini, Amerikan askerinin ise Türkiye’nin stratejik bölgelerinde konuşlanmasını öngören Tezkere’ye “Evet” oyu veren, Amerikan işgali başladıktan sonra “Dualarım Amerikan askerleriyle” diyen yöneticilerin 12 Eylül referandumunda da bir “evet” furyası estirmesi tevafuk mu, tesadüf mü?
Daimi bir kaariniz olarak suallerimin yanıtını bekliyorum. Bunu bir sorgulama olarak değil, bir istişare, büyüğe danışma olarak kabul ediniz.
Arz ederim efendim.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER