• Haberler
  • Genel
  • Usta Gazeteci Gümüş anılacak – Kocatepe Gazetesi

Usta Gazeteci Gümüş anılacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin düzenleyeceği törenle, usta gazeteci Fatih Gümüş vefatının 19. yıl dönümünde kabri başında anılacak İzmir’den Afyonkarahisar’a gelirken Uşak’ta 12 Ocak 1995’te geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden usta gazeteci Fatih Gümüş için Kocatepe Asri Mezarlığı’nda 12 Ocak Pazar günü 12.00’de Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nce anma töreni düzenlenecek. Afyonkarahisar’da uzun yıllar TRT ve [&hellip]

Usta Gazeteci Gümüş anılacak

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin düzenleyeceği törenle, usta gazeteci Fatih Gümüş vefatının 19. yıl dönümünde kabri başında anılacak

İzmir’den Afyonkarahisar’a gelirken Uşak’ta 12 Ocak 1995’te geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden usta gazeteci Fatih Gümüş için Kocatepe Asri Mezarlığı’nda 12 Ocak Pazar günü 12.00’de Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nce anma töreni düzenlenecek.
Afyonkarahisar’da uzun yıllar TRT ve Hürriyet gazetesinin muhabirliğini yapan, yerel basında unutulmaz izler bırakan Fatih Gümüş’ü anma törenine AGD yönetim kurulu üyeleri, ailesi, sevenleri ve meslektaşları katılacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

FATİH GÜMÜŞ KİMDİR
3 Eylül 1946 tarihinde İstanbul’da doğdu. 4 Eylül 1919’da yapılan Sivas Kongresi’ne Afyonkarahisar delegesi olarak katılan Gümüşzade Hafız Bekir Efendi’nin torunudur. İlköğrenimini Cumhuriyet İlkokulu’nda yaptıktan sonra Afyon Lisesi Orta Kısmı’ndan mezun oldu. Ticaret Lisesi’ne kaydolduktan bir süre sonra öğrenimini yarıda bırakarak 1968 yılında Kocatepe Gazetesi’nde gazeteciliğe başladı. Daha sonra Türkeli Gazetesi’nde muhabir olarak çalıştı, uzun yıllar TRT ve Hürriyet Gazetesi’nin Afyonkarahisar temsilciliğini yaptı. 1985 yılında kurulan Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti’nin kurucuları arasında yer aldı, 1988-1992 yılları arasında 4 yıl bu cemiyetin başkanlığını yaptı. 1989-1984 yılları arasında Zafer Gazetesi’nde İstihbarat Müdürü olarak çalıştı, 12 Ocak 1995 günü Uşak il merkezinde geçirdiği trafik kazası sonucu genç yaşta hayatını kaybetti. Afyonkarahisar’ın gelmiş geçmiş en iyi habercilerinden birisi olarak tanınan Gümüş, sosyal çalışmaları ve yardımseverliği nedeniyle Afyonkarahisar’ın Marko Paşası olarak adlandırılıyordu.

Bakmadan Geçme