• Haberler
  • Spor
  • 'Üst lige çıkacağımızdan şüphem yok'

'Üst lige çıkacağımızdan şüphem yok'

2017-18 basketbol sezonunda Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele edecek olan Afyon Belediyespor Topuk Yaylası'ndaki kampını tamamladı. Afyonkarahisar'a dönen takım yapacağı izin sonrasında Afyon'da çalışmalarına devam edecek. Yeni sezona en iyi şekilde girmek istediklerini belirten Afyon Belediyespor Baş Antrenörü Can Sevim, yeni sezon öncesi yapılan çalışmaları, sezonda elde etmek istedikleri hedefleri aktardı.Topuk Yaylası'nda yapılan kamp hakkında bilgi [&hellip]

2017-18 basketbol sezonunda Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele edecek olan Afyon Belediyespor Topuk Yaylası’ndaki kampını tamamladı. Afyonkarahisar’a dönen takım yapacağı izin sonrasında Afyon’da çalışmalarına devam edecek. Yeni sezona en iyi şekilde girmek istediklerini belirten Afyon Belediyespor Baş Antrenörü Can Sevim, yeni sezon öncesi yapılan çalışmaları, sezonda elde etmek istedikleri hedefleri aktardı.
Topuk Yaylası’nda yapılan kamp hakkında bilgi veren Koç Sevim, “Kampımız çok iyi geçti, istediğimiz çalışma ortamını sağlayabildik. Bir sistem oturtmaya çalışıyoruz, bu da çok meşakkatli bir iş, oyuncuların bir arada olması sistemin oturmasını daha çok kolaylaştırıyor. Bu açıdan burada kampta olmamız bence çok önemli birkaç talihsiz ufak tefek sakatlıklar yaşadık neyse ki ciddi değil. Zaman zaman takım halinde çalışma fırsatı bulamasak da genel olarak kampın gidişatından çok memnundum” dedi.
“TBL HER YIL ZORLAŞIYOR”
Türkiye Basketbol Ligi’nde yer alan takımları değerlendiren tecrübeli Koç Sevim, “Her geçen yıl TBL zorlaşıyor. Hiçbir zaman geriye doğru değil ileriye doğru gidiyor. Tabi bu Türk Basketbolu’nun gelişmesi açısından çok önemli. Bu zorlaşan ligde bizde çok güçlü bir kadro kurduk, diğer takımlar kuvvetlenirken biz aynı yerimizde saydık diye bir şey yok. Biz çok kuvvetli ve kaliteli bir ekip oluşturduk. Bunu yapacağımız sistem doğrultusunda, savunma ve hücum ile de birleştirdiğimiz zaman lige çıkacağımızdan hiçbir şüphem yok” ifadesine yer verdi.
“KENARDA KALAN
PASLANIYOR”
Türkiye Basketbol Ligi’ndeki yabancı kuralı hakkındaki görüşlerini aktaran Sevim, “Herkes bu konudan şikayetçi. Hem oyuncular şikayetçi hem antrenörler şikayetçi hem Milli Takım düzeyinde bir şikayet var. Bunları da gayet haklı buluyorum. Oynamayan oyuncunun seviye atlaması, hem form düzeyi olarak hem kalite olarak ileriye gitmesi çok mümkün değil. Kenarda kaldığı sürece oyuncu paslanıyor, oynayamayan oyuncu ilerleyemiyor açıkçası. O yüzden tabi ki Türk oyuncuların sahada olması lazım ama bu konunun tek çözümünün yabancı kuralı olmadığını düşünüyorum. En başından itibaren bir sürü sıkıntı var. Alt yapıda oyuncu yetiştirilmesinden tutun da, menajerlik sistemine, oyuncuların belli bir yere geldikleri zaman çok para kazanarak bir yerden sonra kendine yeterli yatırımı yapıp çalışmamasına kadar birçok sebebi var. Bunun sadece yabancı oyuncuların sayıca fazla olması Türk oyuncuların oynamaması olarak açıklamamak lazım. Oynayan Türk oyuncu yine de oynuyor ne olursa olsun. Sinan, Cedi, Furkan oynuyorsa Semih sağlıklı olduğu zaman oynuyorsa, görüyoruz ki iyi olan Türk oyuncu her zaman yabancı oyuncuların önüne geçebiliyor. Bunun örnekleri her zaman karşımıza çıkmıştır. NBA’ya döndüğümüz zaman Hidayet Türkoğlu oralarda oynayabildiyse, Mehmet Okur oynayabildiyse tüm yabancıların arasında iyi oldukları için oynayabildiler” şeklinde konuştu.
“BİZ SAHADAYSAK
KAZANMAK İÇİN OYNARIZ”
Yeni sezon öncesi gerçekleştirilecek olan hazırlık turnuvaları ve Federasyon Kupası hakkında değerlendirmede bulanan Sevim, “Önümüzde iki tane hazırlık turnuvası var. Biz az önce de dediğim gibi bir sistem oturtmaya çalışıyoruz. Bizim için çok önemli müsabakalar. Hazırlık maçlarında kendimizi görüp neler yapabildiğimizi, eksik yönlerimizi görmek açısından çok faydalı olacağını düşünüyorum. O turnuvadan sonra Federasyon Kupası başlıyor. İlk resmi maçlarımızı oynayacağız. Hiçbir takımın bizim için birbirinden bir farkı yok. Biz Afyon olarak güçlü güçsüz, yüksek bütçeli düşük bütçeli, gibi ayrımlar yapmadan her takımı bir tutup, saygı gösterip her çıktığımız maçı kazanmak için oynayacağız. Bunlar içerisinde isimlerin bir önemi yok. Biz sahadaysak zaten her maçı kazanmak için oynarız” diye konuştu.

Afyon Belediyespor Basketbol takımı 29-31 tarihlerinde evinde
düzenlenecek turnuvada rakiplerini ağırlayacak. 29 Ağustos’ta
Yalova Belediye ile karşılaşacak olan Afyon Belediye
31 Ağustos’ta da Karesispor ile mücadele edecek.

Bakmadan Geçme