Uslu: Asgari ücret memnun etti

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, tarafından asgari ücret tespit komisyonunun belirlediği 2019 yılında geçerli olacak net asgari ücret 2 bin 20 TL olarak açıkladı.Asgari ücrete yapılan zammı değerlendiren Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, 'Asgari ücretle ilgili komisyon kararını açıkladı. 2019 yılında geçerli olacak net 2 bin 20 TL ücret olarak belirlendi. [&hellip]

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, tarafından asgari ücret tespit komisyonunun belirlediği 2019 yılında geçerli olacak net asgari ücret 2 bin 20 TL olarak açıkladı.
Asgari ücrete yapılan zammı değerlendiren Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, “Asgari ücretle ilgili komisyon kararını açıkladı. 2019 yılında geçerli olacak net 2 bin 20 TL ücret olarak belirlendi. Çalışanımızın cebine girecek olan bir para bu. Komisyon üyelerinin hepsini tebrik ediyorum. Asgari ücretin komisyonda yeteri kadar konuşulduğunu ve tartışıldığını düşünüyorum. Bildiğiniz gibi asgari ücret Türkiye’de 3 aydır konuşuluyor. 3 aydır da asgari ücreti gündem tutanda Türk-İş Genel Başkanımızdır. Geçmiş dönemle bu dönemde asgari ücretin Türkiye’de tartışılma sürelerine baktığımız zaman yeni bir sürecin olduğu göze çarpıyor. Dolayısıyla 3 aydır konuşulmuş olması netice verdi diyerek hesap ediyorum.” dedi.
“İŞÇİ ÜCRETİ ARTARKEN
İŞİNİN DE GARANTİ OLMASINI İSTİYOR”
Açıklanan asgari ücretin çalışan kesimin yüzde 80’nini memnun ettiğini ifade eden Uslu, asgari ücretin hem işçi hem de işveren açısından olumlu olduğunu vurgulayarak, “Tabii ki burada yüzde yüz herkesi memnun veya tatmin edecek ücret olarak görülmeyebilir. Ancak yüzde 80’lerden civarında insanımızın memnun ve mutlu olacağı ücret olarak düşünüyorum. Diğer taraftan ise bizim asgari ücretlimiz, ücreti artarken işinin de garanti olmasını haklı olarak talep ediyor. Bu ücret hem bizim işçimizi yüzde 80 civarında memnun eden hem de işçi çıkışlarının yapılmayacağı ücret seviyesinde olduğunu vurgulamak istiyorum. Dolayısıyla emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“BASINIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Asgari ücretin belirlenmesinde basın mensuplarının da emeği olduğunu vurgulayan Uslu, “Ayrıca basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Ama yerel basın ama ulusal basın olsun asgari ücreti Türkiye’nin birinci gündem maddesi yaptılar. Türk-İş İl Temsilcisi olarak bunun başarı, mutluluk ve yeteri kadar demokratik tepkinin gösterildiğini ifade etmek istiyorum. Bu başarıyı kıskananlarda, eleştirenlerde olacaktır. Ama bizim asgari ücretlimize gidilip sorulduğun da bunun kabul edilebilir bir ücret olduğu ortadadır.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme