• Haberler
  • Genel
  • Uşak ve Afyonkarahisar’ın Sanayi Envanteri Çıkarılacak

Uşak ve Afyonkarahisar’ın Sanayi Envanteri Çıkarılacak

Uşak ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odaları üyesi yaklaşık 2 bin 500 firma ve diğer sanayicilerin yer alacağı sanayi envanteri çıkarılacak. Zafer Kalkınma Ajansı’ndan (ZEKA) destek almaya hak kazanan proje çerçevesinde iki ilin sanayi ve ticaret hayatının fotoğrafı çekilecek ZEKA’nın başlattığı Bölgesel Potansiyelin Harekete Geçirilmesi Mali Destek Programı’na, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), ‘Uşak-Afyonkarahisar [&hellip]

Uşak ve Afyonkarahisar'ın Sanayi Envanteri Çıkarılacak

Uşak ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odaları üyesi yaklaşık 2 bin 500 firma ve diğer sanayicilerin yer alacağı sanayi envanteri çıkarılacak. Zafer Kalkınma Ajansı’ndan (ZEKA) destek almaya hak kazanan proje çerçevesinde iki ilin sanayi ve ticaret hayatının fotoğrafı çekilecek

ZEKA’nın başlattığı Bölgesel Potansiyelin Harekete Geçirilmesi Mali Destek Programı’na, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), ‘Uşak-Afyonkarahisar İlleri Sanayi Envanteri’ ile katıldı. ZEKA, projeyi destek programına aldı. UTso’nun proje sahibi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın da proje ortağı olduğu envanter ile iki ilin sanayi analizlerinin yapılması amaçlanıyor. Ticaret ve Sanayi Odaları ortaklığıyla, iki il arasındaki teknik işbirliğinin geliştirilmesi ve artırılması, yerleşik olan sanayi ve ticaret firmalarının farklı pazarlara yönlendirilmesi, bilgilerinin bölgelerarası karşılaştırmalar ve yatırımlar için kullanılması ve böylece proje paydaşlarının sanayi envanteri veri tabanı sayesinde kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.
Projede, sanayi analizi kapsamında firmaların bilgileri, özellikleri, çalışan sayıları gibi bilgilerin yer alacağını ifade eden UTso Başkanı Mustafa Kuvvet, “Detaylı bir sanayi envanteri çıkartılarak sektör kataloğu oluşturulacak ve dağıtımı yapılacak. Aynı zamanda hazırlanacak sanayi envanterinde Uşak ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odaları üyelerinin tanıtımı yapılacak. UTso olarak proje bazlı çalışmayı ilke edinerek başarılarımıza başarı katmayı planlıyoruz. Ayağı yere basan projelerle, gerek kalkınma ajansı gerek KOSGEB desteklerinden ilimizin gereken payı alması gerektiğine inanıyorum. Pastadan alacağımız payın öneminin bilincindeyiz. Bu nedenle ilimize, sanayicimize ve ekonomimize katkı sağlayacağına inandığımız projelerden maksimum düzeyde faydalanmak için çalışmalarımızı projelendiriyoruz” dedi.
ZEKA’dan alınacak 130 bin liralık destek ile iki ilin sanayi ve ticaret hayatının fotoğrafının çekileceğini dile getiren Kuvvet, ticari planlamanın alt yapısını oluşturacak olan sanayi envanterinin, geniş kapsamlı ve profesyonel bir çalışma olacağını ifade etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme