Uşak'ta 'Gürültü' Çözümü

Uşak Belediye Meclisi, vatandaşların talebini yerine getirerek gürültü kirliliğinin önüne geçecek karara imza attı. Uşak'takinin benzeri talepler Afyonkarahisar'da da mevcut.

Uşak Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantılarının üçüncü oturumunda meskenlere yakın ve belediye mücavir alanı içindeki düğün salonlarının açık alanlarının kapatılmasını oybirliğiyle kabul etti. 2025 yılından itibaren uygulanacak karara göre şehir yerleşim alanı içinde 250 metre yarıçapında bulunan düğün salonlarının açık bölümleri faaliyetlerine son verecek. 

Uşak'ta 'Gürültü' Çözümü

PARA CEZASI YETERSİZ

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, ‘Bu konuda vatandaşlarımızdan oldukça çok şikayet alıyoruz. Daha önce Belediyemiz mücavir alan içinde meskenlere 250 metre yarıçapında bulunan düğün salonlarının açık olan kısımlarına yüksek gürültüden idari para cezası uygulamıştık. Gelinen noktada para cezası yetersiz kalıyor. Bu durumdan vatandaşlarımız oldukça şikayetçi. 2025 yılı itibari ile meskenlere yakın belediye mücavir alan içerisinde bulunan düğün salonlarının açık olan kısımları kapatılacaktır. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun’ dedi. 

AFYON'DA DA ŞİKAYET ÇOK

Afyonkarahisar’da özellikle yaz aylarında düzenlenen düğünlerdeki gürültü kirliliğinden şikayetçi olan vatandaşlar, Uşak Belediye Meclisi’nin oybirliğiyle aldığı kararın benzerini Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nden bekliyor.
 

Bakmadan Geçme