Uşak'ın En Çok Neyi Meşhur?

Uşak, tarihi zenginliklerinin yanı sıra yöresel yemekleriyle de ilgi çekmeye aday şehirlerden birisidir

Uşak, 1 Eylül 1922 tarihinde düşman işgalinden kurtularak tarih sahnesinde önemli bir yere sahip olmuştur. Kurtuluş Savaşı sırasında stratejik bir konumda bulunan Uşak, Ege Bölgesi'nde düşmanın püskürtülmesinde kritik bir rol oynamıştır. Peki, tarihi zenginliklerinin yanı sıra Uşak’ın meşhur lezzetleri nelerdir?

Uşak'ın En Çok Neyi Meşhur?

Uşak, Ege Bölgesi’nde yer alan ve tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir olarak öne çıkar. Kuruluşu milattan önce 4 binli yıllara dayanan bu şehir, antik dönemde Temenothyrea olarak biliniyordu. Hititler, Frigyalılar, Lidyalılar ve Bizans İmparatorluğu gibi birçok uygarlığın hüküm sürdüğü Uşak, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde "Aşıklar Şehri" olarak anılmaktadır. Doğal güzellikleri ve tarihi zenginliklerinin yanı sıra, Uşak’ın mutfağı da ziyaretçilerine eşsiz bir lezzet şöleni sunuyor.

Uşak'ın En Çok Neyi Meşhur?

Uşak neyi meşhur diye merak edenler için işte şehrin geleneksel lezzetleri: Tarhana Çorbası, Köpük Helva, Tahin Helva, Yumurta Sızdırması, Ciğerli Bulgur, Arap Aşı, Keşkek, Alacatene, Döndürme ve Höşmerim. Her ne kadar Uşak mutfağında sıkça yer alsa da, Keşkek Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde, Höşmerim ise Balıkesir’de coğrafi işaret olarak tescillenmiştir; bu lezzetler Uşak’ın zengin mutfak kültüründe de kendine yer bulmuştur.

Uşak'ın En Çok Neyi Meşhur?

Bakmadan Geçme