• Haberler
  • Genel
  • Uşak Afyon’a örnek oldu – Kocatepe Gazetesi

Uşak Afyon’a örnek oldu – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi Uşak Belediyesi’nin örnek çalışmasını inceledi Uşak Belediyesi kentin su kaynaklarını kullanmada farklı ve örnek çalışmalara devam ediyor. Uşak Belediyesi tarafından Ekim ayında başlatılan çalışma ile Aybey Mahallesi su deposunda sıvı kloru belediye imkanları ile üretmek için bir sistem kuruldu. Sistem ile klor ozon jenarötüründe iyotsuz sofralık tuzdan elektroliz yöntemi ile tamamen doğal klor [&hellip]

Uşak Afyon'a örnek oldu

Afyonkarahisar Belediyesi Uşak Belediyesi’nin örnek çalışmasını inceledi

Uşak Belediyesi kentin su kaynaklarını kullanmada farklı ve örnek çalışmalara devam ediyor. Uşak Belediyesi tarafından Ekim ayında başlatılan çalışma ile Aybey Mahallesi su deposunda sıvı kloru belediye imkanları ile üretmek için bir sistem kuruldu. Sistem ile klor ozon jenarötüründe iyotsuz sofralık tuzdan elektroliz yöntemi ile tamamen doğal klor ozon üretildikten sonra suya veriliyor.
“SUYUN KALİTESİ ARTTI”
Bu kapsamda Afyonkarahisar Belediyesi sistemi incelemek için Uşak’a geldi. Sistemin işleyişi hakkında bilgi alan Afyonkarahisar Belediyesi yetkililerinin sistemin oluşturulması adına çalışmalara başlayacağı öğrenildi. Konu hakkında açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan Uşak Belediyesi’nin klorlama sistemi ile de örnek bir belediye olduğunu belirtti. Belediyede ilgili birimlerin konuyu hassasiyet ile takip ettiklerini vurgulayan Erdoğan, “Belediyemiz içme suları konusunda her zaman özverili ve tiriz bir çalışma içinde olmuştur. Bütün ekiplerimiz su ile ilgili dikkatleri en üst seviyede çalışmaktadır. Yeni çalışmamız ile su konusunda yine ciddi bir çalışma gerçekleştirmiş olduk. Doğal yollar ile yapılan klorlamanın suyun kalitesini daha da arttırdı” dedi.
“ÖRNEK OLMAYA BAŞLADIK”
Su kalitesi için belediyenin çalışmaları ile örnek olduğunu vurgulayan Erdoğan, kente bu bağlamda yapılacak yenilikleri titizlik ile takip ettiklerini belirtti. Uşak Belediyesi’nin su ile ilgili çalışmalarını başka iller tarafından da ilgi gördüğünü hatırlatan Erdoğan, “Sistemimizin hayata geçmesi ile birlikte örnek olmaya da başladık. Başka illerin belediyemize gelerek sistemi incelemeleri açıkçası bizleri onurlandırıyor. Afyonkarahisar Belediyesi de bu bağlamda sistemimizi inceledi” şeklinde konuştu.
ÇALIŞMAMIZ TAKDİR KAZANDI
Uşak Belediyesi’nin su ile ilgili çalışmaları her zaman ön sıralara koyduğunu aktaran Belediye Başkanı Ali Erdoğan, “Belediye olarak su ile ilgili her zaman hassas bir yaklaşım içinde olduk. Suyun sağlıklı olması için bütün birimler uygulanması gereken en küçük ayrıntıyı dahi değerlendirmiştir. Bu konuda hassasiyetimiz en üst seviyede devam etmektedir. Bilindiği gibi şebeke suyumuzda klorlama yöntemi ile çalışma yapmaktayız. Bu sayede suyumuz daha temiz olmaktadır. Biz klorlama yönteminde bir adım daha ileri giderek çok az belediyede uygulanan bir yönteme başladık. Gerekli ekipmanları temin ederek kenti klorumuzu üretmeye başladık. Kloru daha önce olduğu gibi Petro kimya ürünleri yerine sofralarımıza kadar gelen tuzlardan üretecek bir sisteme başladık. Bu sistem son derece doğal bir sistemdir. Klor şebeke suyunda önemli bir yere sahiptir. Klor ozon sayesinde tüm mikroorganizmalar kısa sürede yok edilmekte ve sudaki dezenfeksiyon uzun süre devam etmektedir. Mikropları kısa sürede etkisiz hale getiren yeni sistemde geleneksel içme suyu klorlaması sırasında meydana gelecek yan ürünlerin oluşumu da engellenmektedir. İşte böylesine değerli bir proje başka illerin de çalışmalarımızı görmek adına Uşak’a gelmesine neden oldu. Aybey Mahallesi’nde bulunan sistemimiz Afyonkarahisar Belediyesi tarafından incelendi. Bu durum doğru bir iş yaptığımızı bize tekrar gösterdi. Bundan sonra belediye olarak su ile ilgili titiz çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme