• Haberler
  • Genel
  • Ürün'den İscehisar'ın 2 köy 1 beldesine ziyaret

Ürün'den İscehisar'ın 2 köy 1 beldesine ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İscehisar ilçesine bağlı Cevizli ve Konarı köyleri ile Seydiler beldesini ziyaret etti İlk olarak bir hafta önce Cevizli köyünü ziyaret eden Ürün'e burada vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Köy odasında vatandaşlarla bir süre sohbet eden Ürün daha sonra köy halkı ile birlikte köyde bulunan tarım arazilerinde incelemelerde bulundu. [&hellip]

Ürün’den İscehisar’ın 2 köy 1 beldesine ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İscehisar ilçesine bağlı Cevizli ve Konarı köyleri ile Seydiler beldesini ziyaret etti

İlk olarak bir hafta önce Cevizli köyünü ziyaret eden Ürün’e burada vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Köy odasında vatandaşlarla bir süre sohbet eden Ürün daha sonra köy halkı ile birlikte köyde bulunan tarım arazilerinde incelemelerde bulundu.
Ürün’e bilgiler veren Cevizli Köyü muhtarı Yüksel Kalkan, köyde tarım yapılan ve yapılabilecek arazilerin çok verimli olduğunu belirterek, “Burada hiç sulama yapmadan kuru fasulye ve patates yetiştirebiliyoruz. Bunun yanında sulama anlamında daha iyi imkanlar istiyoruz. Eğer su sorunumuzu halledersek köyümüzde tarımsal verim katbekat çoğalacaktır” dedi.
Ürün ise ziyarette köylü vatandaşlarla birlikte köyün arazilerini adım adım gezerek bilgi aldı. Vatandaşlar Ürün’e ziyaretinde ayrıca köy okulunda öğrenci sayısı nedeniyle yaşanan sıkıntı nedeniyle okulun kapanmasını istemediklerini de dile getirdiler. Ürün ziyaretle ilgili olarak “Cevizli köyümüz Allah’ın nimetlerini hiç esirgemediği havası, suyu, verimli toprakları ve insanları ziyaret etmekten keyif aldığımız bir yer oldu. Vatandaşlarımızın taleplerini dinledik. İnşallah sulama, ağaçlandırma ve eğitim başta olmak üzere bize ilettiklerini sorunların çözümü noktasında gayret göstereceğiz” diye konuştu.
Ürün, Cevizli köyü ziyaretinde vatandaşların arazilerini gezmek için bir süre traktör ile de seyahat etti. Ürün İscehisar programı dahilinde Cevizli köyünün ardından Konarı köyünü de ziyaret etti. AK Parti Köy Temsilcisi Mahmut Baydemir ve Köy Muhtarı Yılmaz Köken ile bir araya gelen Ürün burada köye gelen yatırımlar ve eksikliklerle ilgili bilgiler aldı. Ürün’ün İscehisar programının son durağı ise Seydiler beldesi oldu. Burada Belediye Başkanı Ethem Koç ve Belde Başkanı Mahmut Tekeş tarafından karşılanan Ürün, beldede bulunan Hasan bin Basri Türbesi ve Camisi’nde incelemelerde bulundu. Ürün incelemenin ardından sürdürülen restorasyon çalışmalarının en kısa sürede bitmesi için gayret gösterdiğini ifade etti.
Ürün, Seydiler’de bir vatandaşın evini de ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Yaklaşık 5 saat süren ziyaret programlarında Ürün’e AK Parti İscehisar İlçe Başkanı Naci Mermer, İl Genel Meclisi Üyesi Selçuk Çirkin ve İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Musa Dikmen de eşlik etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme