• Haberler
  • Genel
  • Ürün Türkiye asla bölünmeyecektir – Kocatepe Gazetesi

Ürün Türkiye asla bölünmeyecektir – Kocatepe Gazetesi

Türkiye'de geçmişte halkın ‘komünizm gelecek’ ve ‘irtica gelecek’ propagandaları ile kandırılırken diğer yandan ülke kaynaklarının soyulduğunu belirten Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, 'Şu anda da bölünmekle korkutuyorlar. Hiç merak etmeyin devletimiz her şeye hakimdir. Türkiye ne Kürtçe televizyon yüzünden ne de terörün bitmesi için sarf edilen çabalar nedeniyle asla bölünmeyecektir. Allah'ın izniyle [&hellip]

Ürün; Türkiye asla bölünmeyecektir

Türkiye’de geçmişte halkın ‘komünizm gelecek’ ve ‘irtica gelecek’ propagandaları ile kandırılırken diğer yandan ülke kaynaklarının soyulduğunu belirten Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, “Şu anda da bölünmekle korkutuyorlar.

Hiç merak etmeyin devletimiz her şeye hakimdir. Türkiye ne Kürtçe televizyon yüzünden ne de terörün bitmesi için sarf edilen çabalar nedeniyle asla bölünmeyecektir. Allah’ın izniyle ülke bölünmeyecek tam tersine daha da gelişecektir” dedi

AK Parti Sinanpaşa ve İhsaniye İlçe Danışma Meclisi toplantılarına katılan Milletvekili Halil Ürün, toplantılarda yapıtığı konuşmalarda Türkiye’de bir zamanlar oluşturulan yapay gündemlerle halkın meşgul edildiği ifade etti. Gündem doldurma ve korku politakalarıyla devletin soyulduğunun altını çizen Ürün, yaşananların bedelini de yine halkın ödediğini belirtti. Hükümetin 30 yıldır sadece silahlı mücadele ile bitirilemeyen terörün bitmesi adına elinden gelen her gayreti gösterdiğini kaydeden Ürün şöyle konuştu: “Terör hem maddi açıdan hem de manevi açıdan canımızı yakıyor. 20 yaşına gelen fidan gibi gencimizi şehit veriyoruz. Niye? Neyi bölüşemedik? Bir insanımızın canından kıymetli ne var? 30 senede 30 binin üzerinde şehidimiz var. Diğer tarafta ölen teröristler var. Onlar da insan ve bu ülkenin insanı. 30 yıldır birbirimizi öldürüyoruz. Bitti mi hayır hala devam ediyor. Maddi tarafa gelirsek 400 milyar dolardan bahsediliyor. Yazık bu ülkeye. Biz teröre harcadığımız parayı yatırıma harcasaydık şimdi ülke olarak çok daha iyi konumda olurduk. AK Parti iktidarı geldiğinden bu yana kimsenin etnik kimliği, dini veya dili nedeniyle kimsenin ikinci sınıf vatandaş olamayacağını söyledi ve bunun gereğinde yasal düzenlemeler yaptı. Artık Arapça ve Kürtçe yayın yapan televizyon kanallarımız var.”
DEVLETİMİZ HER ŞEYE HAKİMDİR
Türkiye’de bir takım çevrelerin halkın dikkatini başka bir yöne çekerek devleti soyduklarını belirten Ürün, artık buna izin verilmediğini ve halkın gerçekleri öğrendiğini söyledi. Ürün, “Hani Kürtçe yayın gelirse bu ülke bölünürdü? Bize böyle diyorlardı. Bizi bugüne kadar bu kış komünizm gelecek diye korkuttular. Biz komünizm gelecek diye başka yere yöneldikçe, her irtica gelecek diye başka yöne yöneldiğimizde geriye dönüp baktığımızda birilerini bu milletin imkanlarını cebine koymuş bu milleti soyup gitmişti. Biz bunları gördük. 28 Şubatta irtica geliyordu. Bize irticaya bak, Müslüm Gündüz, Fadime Şahin derken bu millete 200 milyar doları soyup gittiler. Şu anda da bölünmekle korkutuyorlar. Hiç merak etmeyin devletimiz her şeye hakimdir. Türkiye ne Kürtçe televizyon yüzünden ne de terörün bitmesi için sarf edilen çabalar nedeniyle asla bölünmeyecektir. Allah’ın izniyle ülke bölünmeyecek tam tersine daha da gelişecektir.” diye konuştu.
ANAYASA ÇALIŞMALARI MUHTEMELEN SANDIKTA SON BULACAK
Türkiye’de her 10 senede bir demokrasi dışı güçlerin müdahalesi ile gerçekleşen hükümet değişikliklerinin sona erdiğini ifade eden Halil Ürün, Türkiye’de insanların mutsuz eden pek çok sıkıntı giderildiğini söyledi. “Demokraside atılan adımların bunların başında geliyor. Artık ülkemiz her 10 senede bir demokrasi dışı güçlerin ülkeye müdahale edebildiği bir ülke olmayacak” diyen Ürün, 2011 seçimleri öncesinde tüm siyasi partilerin Anayasa değişikliği konusunda halka söz veridğini hatırlatarak şöyle konuştu: “İnsanlarımızın yaptığı işle inancının karşı karşıya geldiği durumlar yaşanmayacak. Vatandaşlarımızın dini inancı veya etnik kaynağı nedeniyle herhangi bir ayrımcılık olmayacak. Bu konuda 2011 seçimleri öncesinde AK Parti ile beraber tüm siyasi partiler söz verdi. TBMM’de kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda AK Parti de BDP de MHP de 3 üye ile temsil ediyor. Komisyonun çalışmaları yakında bitecek ve halka hangi konularda uzlaşma olduğu hangilerinde olmadığı noktasında kamuoyuna bilgi verilecek. Bu süreç muhtemelen milletin önüne gelecek sandıkla son bulacak.”
KRİZİN BEDELİNİ HALK ÖDEDİ
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’ndan çıkan bir karara göre Anayasa değişiklikleri ile ilgili Türkiye’nin genelinde toplantılar yapılacağını açıklayan Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, gündemi anayasa değişikliği olacak olan toplantıların 30 kadarına bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağını duyurdu. Türkiye’de Cumhurbaşkanı ile hükümet arasında yaşanan krizin bedelini halkın çok ağır bir biçimde yaşanılan ekonomik krizle ödediğini belirten Ürün, “Bu ülke en büyük krizlerinden birini 2001 yılında yaşadı ve nedeni Anayasaydı. Bir Milli Güvenlik Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı ile Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan arasında tartışma yaşandı ve Sezer Özkan’a Anayasa kitapçığını fırlattı. Ecevit toplantıdan sonra bu bir siyasi krizdir diye üzerine basa basa söyledi ve sonunda bedeli bir gecede milyarlarca dolar olarak bu halk ödedi. Konu Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki yetki tartışmasından ibaretti. Eğer Anayasada kendisine verilen yetkileri Cumhurbaşkanı kullanmaya kalksa ciddi bir hükümet krizi çıkar. Anayasa göre Cumhurbaşkanı Bakanlar Kurulu’nu istediği gün istediği yerde toplama yetkisi var. Şu andaki Cumhurbaşkanımız da dahil Cumhurbaşkanlarını TBMM seçti. Şimdiye kadar Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız arasında böyle bir sıkıntı yoksa bu onların nezaketinden kaynaklanmaktadır.” şeklinde konuştu.
ENGELLERİ KALDIRMAK İSTİYORUZ
AK Parti’nin yürütmenin önündeki engelleri kaldırmak istediğini ifade eden Ürün, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın yetkilerinin birleştirilerek tek bir kişi olmasını istediklerini kaydetti. Ürün konuşmasını şöyle tamamladı: “12 Eylül darbesinden sonra ABD Büyükelçisi’ne birileri gelip bizim çocuklar başardı demişti. İşte o çocuklar gelip bu millete saçma sapan bir Anayasa bırakıp gidiyorlar. Bu anayasa şimdiye kadar maalesef Türkiye’nin kalkınmasına çok büyük engeller çıkardı. Hükümeti kurma görevini verme yetkisi cumhurbaşkanınındır diyor Anayasa. Refahyol hükümetinde Erbakan ve Çiller anlaşmıştı ki Erbakan istifa edecek, Çiller başbakan olacaktı. Yeteri kadar milletvekili imzaladı. İmzaları götürdüler Sayın Cumhurbaşkanı Demirel’e verdiler. Dedi ki dilediğimi veririm yetkiyi. Mesut Yılmaz’ın yeterli milletvekili sayısı yok dediler. Bir hafta içinde DYP’de ne kadar milletvekili varsa ANAP’a geçiverdi ve hükümeti kurdular. Bu anayasanın değişmesini istiyoruz. Biz, Cumhurbaşkanı ile Başbakanın yetkilerinin birleştirilip tek bir kişi olmasını istiyoruz. Adı başkan olsun ya da Cumhurbaşkanı olsun önemli değil. Yürütmenin önündeki engelleri kaldırmak istiyoruz.”
Sinanpaşa ve İhsaniye’de düzenlenen İlçe Danışma Meclisi toplantılarına Ürün’ün yanı sıra İl Başkanı Mehmet Zeybek, Sinanpaşa İlçe Başkanı Mesut Tözüm, İhsaniye İlçe Başkanı Lokman Ekici ile ilçe, belde belediye başkanları, il, ilçe, kadın kolları ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme