• Haberler
  • Genel
  • Üroloji uzmanları eğitimden geçti – Kocatepe Gazetesi

Üroloji uzmanları eğitimden geçti – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Tıp Fakültesi tarafından üroloji uzmanlarına yönelik uzmanlık sonrası eğitim düzenlendi Endoüroloji Derneği’nin dört bölgede düzenlemiş olduğu “Yaz Okulu” programı kapsamında yer alan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı tarafından 22-24 Haziran 2011 tarihleri arasında üroloji uzmanlarına yönelik uzmanlık sonrası eğitim verildi. Eğitime Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden üroloji uzmanları katıldı. Eğitim kapsamında [&hellip]

Üroloji uzmanları eğitimden geçti

Afyon Kocatepe Tıp Fakültesi tarafından üroloji uzmanlarına yönelik uzmanlık sonrası eğitim düzenlendi

Endoüroloji Derneği’nin dört bölgede düzenlemiş olduğu “Yaz Okulu” programı kapsamında yer alan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı tarafından 22-24 Haziran 2011 tarihleri arasında üroloji uzmanlarına yönelik uzmanlık sonrası eğitim verildi. Eğitime Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden üroloji uzmanları katıldı.
Eğitim kapsamında AKÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalına başvuran üroloji uzmanları düzenli olarak yapılan ve halk arasında “Anahtar Deliği Cerrahisi” de denilen Laparoskopik (kapalı yöntem) yöntem ile fonksiyon görmeyen böbrek, taş ile prostat ve böbrek kanseri ameliyatlarını izleyerek eğitim aldılar. Üç günde yapılan altı ameliyat ile uygulamalı olarak ve-rilen eğitim, AKÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mutlu Ateş başkanlığında Op. Dr. Murat Aslan ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Karalar’ın destekleri ile gerçekleştirildi.
Konu ile ilgili bilgi veren AKÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mutlu Ateş, eğitimin ikincisini 6-8 Temmuz tarihleri arasında yapmayı planladıklarını belirterek, “Kliniğimizde 1,5 yıldır düzenli olarak uygulanan kapalı ameliyat yöntemi ile hastalar ameliyat olduktan sonra çok daha kısa süre hastanede yatmakta ve bir hafta içerisinde de normal hayatlarına geri dönmektedirler. Eski yöntemler ile karşılaştırıldığında hastalar için çok daha konforlu ve rahat olan bu ameliyatlarda çağımızın son teknoloji alet ve teçhizatı kullanılmaktadır. Standart olarak 1-2 santimetrelik 3 delikten uygulanan bu ameliyatlar, kliniğimizde uygun hastalarda tek delikten de uygulanmaktadır. Giriş yeri olarak da göbek deliği kullanıldığında böbrek ve taşlar göbek deliğinden çıkartılarak, hastalar için mükemmel sonuçlar elde edilmekte ve hastalarda hiçbir ameliyat izi kalmamaktadır. Kliniğimizde uygulanan bu ameliyatlar tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sadece sayılı bazı büyük hastanelerde ve merkezlerde yapılabilmektedir. Bu kursun düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Solak olmak üzere Dekanlığımıza, Başhekimliğimize ve Endoüroloji Derneği’ne teşekkür ederiz” dedi.

Bakmadan Geçme